Prvo kolo Lige prvaka

Dva gola Pjanića za pobjedu Juventusa, Real rutinski protiv Rome, Lyon slavio u Manchesteru

Sport20.09.18, 08:01h

Dva gola Pjanića za pobjedu Juventusa, Real rutinski protiv Rome, Lyon slavio u Manchesteru
Golovima bh. reprezentativca Miralema Pjanića u 45. i 51. minuti, oba puta s bijele tačke, "Stara dama" je došla do važne pobjede

 

Nogometaši Juventusa pobijedili su u gostima ekipu Valencije sa 2:0, u prvom kolu H-grupe Lige prvaka. 

 

Tim iz Torina pobjedom je započeo novu sezonu u elitnom klupskom evropskom takmičenju, iako je skoro cijelu utakmicu igrao s igračem manje, nakon što je u 29. minuti isključen Cristiano Ronaldo. No, golovima bh. reprezentativca Miralema Pjanića u 45. i 51. minuti, oba puta s bijele tačke, "Stara dama" je došla do važne pobjede. 

 

Iznenađenje je priredio Lyon koji je slavio u gostima protiv Manchester Cityja, dok je Real bez većih problema sa 3:0 slavio protiv Rome za koju je 90 minuta odigrao Edin Džeko

 

Bayern je također ostvario pobjedu na otvaranju evropske sezone, slavivši u Lisabonu protiv Benfice sa 2:0, dok je Manchester United u Bernu pobijedio Young Boys s ubjedljivih 3:0. 

 

Istim rezultatom Ajax je u Amsterdamu slavio protiv AEK-a, dok je Hoffenheim bez Ermina Bičakića osvojio bod na gostovanju protiv Šahtara (2:2). Rezultatom 2:2 završen je i meč između Viktorije Plzen i CSKA Moskva. 

 

Rezultati: 

 

E-grupa:

Ajax - AEK Atina 3:0

Benfica - Bayern München 0:2 

 

F-grupa:

Šahtar Donjeck - Hoffenheim 2:2

Manchester City - Lyon 1:2 

 

G-grupa:

Real Madrid - Roma 3:0

Viktoria Plzen - CSKA Moskva 2:2 

 

H-grupa

Valencia - Juventus 0:2

Young Boys - Manchester United 0:3

 

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!