Nova paravojna formacija

Slovenačka policija pokrenula istragu: Nakon 'Štajerske garde' formirana i 'Kranjska garda'

Hronika17.09.18, 18:56h

Slovenačka policija pokrenula istragu: Nakon 'Štajerske garde' formirana i 'Kranjska garda'
Za sada nema informacija o mogućoj saradnji dvije garde, ali je Šiško ranije izjavio da ima za cilj da formira paravojne formacije širom Slovenije, po ugledu na svoju, "Štajersku gardu"

 

Nakon što su se na internetu pojavile fotografije nove paravojne formacije pod imenom "Kranjska garda", slovenačka policija pokrenula je istragu, javlja STA.

 

Fotografije su objavljene na društvenoj mreži Facebook nekoliko dana nakon što je lider tzv. "Štajerske garde" Andrej Šiško uhapšen pod optužbom da je narušio slovenački Ustav.

 

One, navodno, prikazuju vježbu "Kranjske straže" održane 4. septembra - dan nakon što je javnosti postala poznata "Štajerska garda".

 

STA navodi da za sada nema informacija o mogućoj saradnji dvije garde, ali je Šiško ranije izjavio da ima za cilj da formira paravojne formacije širom Slovenije, po ugledu na svoju, "Štajersku gardu".

 

Facebook stranica na kojoj su objavljene fotografije nekoliko naoružanih pojedinaca, kao i još nekoliko osoba u zelenoj odori, bez oružja, više nije dostupna.

 

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!