FOTO/ Najveći bh. lanac trgovina

Kompanija Bingo proslavila 25. rođendan: Više od 7.500 uposlenih, 190 marketa, deset fabrika...

Biznis Klub15.09.18, 19:24h

Kompanija Bingo proslavila 25. rođendan: Više od 7.500 uposlenih, 190 marketa, deset fabrika...
Na proslavi je bilo nekoliko hiljada posjetilaca, a mališani su uživali uz akrobacije klovnova, džinova na štulama, a sve to uz slasnu tortu

 

Najveći bh. lanac trgovina Bingo d.o.o. Tuzla, 15. septembra obilježio je 25 godina rada. Uz brojne aktivnosti, veliku rođendansku tortu, te mnoštvo poklona, svi posjetioci Bingo City Centera u Tuzli uživali su u slavlju tokom cijeloga dana.

 

„Ovo je veliki dan za nas. Svi naši objekti danas slave zajedno sa našim kupcima, jer u svakoj trgovini na neki način obilježavamo dvadeset i peti rođendan. Centralna manifestacija je ovdje u Tuzli, jer mi smo ipak nastali ovdje. Stoga smo i pripremili mnoštvo aktivnosti s ciljem da se svi naši posjetioci danas odlično zabave. Izvukli smo i 250 dobitnika naše nagradne igre. Rođendanska kampanja je trajala od 15. avgusta pa sve do danas. Tokom kampanje naši kupci su imali priliku učestvovati u brojnim aktivnostima u našim centrima diljem BiH, gdje su mogli osvojiti i poklone koje smo pripremili u saradnji sa našim poslovnim partnerima. Sve vrijeme smo radili aktivnosti i na našim društvenim mrežama, gdje smo također darivali naše kupce. Vjerujem da su u konačnici svi zadovoljni i da smo ovaj jubilej obilježili na zadovoljstvo naših kupaca i poslovnih partnera.

 

Ono čime se najviše ponosimo, jeste naša velika porodica koja broji 7.500 uposlenih. Oni su svojim predanim radom doprinijeli našem uspjehu i svaki od njih je nama jednako važan za dalji rast.

 

Za ovaj uspjeh ključan je i partnerski odnos s kompanijama s kojima sarađujemo, a naša izvorna misija je da razvijamo domaću privredu i da ostanemo „kralj dobrih cijena“. Svjesni smo pozicije koju zauzimamo na tržištu, ali i odgovornosti koja ide uz nju. Stoga planiramo da se razvijamo i dalje, ulagati u našu postojeću maloprodajnu mrežu, otvarati nove poslovnice, te investirati u proizvodne kapacitete, a sve to uz pomoć naših uposlenika koji su naša najveća vrijednost.“, rekla je Tatjana Paunoski, rukovodilac marketinga Binga.

 

Eldina Jaganjac, poslovođa u hipermarketu u Bingo City Centeru, izrazila je zadovoljstvo što je dio Bingove porodice već 11 godina: „Radim u Bingu od 2007. godine i svakodnevno se trudimo da kupci iz naših trgovina izlaze s osmijehom na licu. Posao je odgovoran, a uslovi rada su dobri. Zaista sam zadovoljna i ponosna.“

 

Na proslavi je bilo nekoliko hiljada posjetilaca, a mališani su uživali uz akrobacije klovnova, džinova na štulama, a sve to uz slasnu tortu.

 

Kompanija Bingo broji više od 190 maloprodajnih objekata, unutar nje je i nekoliko proizvodnih pogona (jaja, tjestenina, papirna konfekcija, tekstil…), a u grupaciji ima devetnaest drugih kompanija, od čega je deset fabrika.


Sa više od 7.500 uposlenih, ovo je najveća privatna domaća kompanija.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!