sve lične stvari putnika još u autobusu

Ambasada BiH u Italiji se oglasila povodom jutrošnje nesreće

Hronika14.09.18, 15:19h

Ambasada BiH u Italiji se oglasila povodom jutrošnje nesreće
Dodala je da je 34 djece koja nisu povrijeđena smješteno trenutno u lokalnoj školi, a tokom dana će biti prevezeni u Padovu

 

U saobraćajnoj nesreći, koja se jutros prije 06.00 sati dogodila u okolini Brescie, Italija, u kojem je učestvovao autobus koji je prevozio đake iz Istočnog Sarajeva poginuo je vozač autobusa, a 22 djece je povrijeđeno, potvrđeno je iz Ambasade BiH u Italiji.

 

"Prema informacijama sa kojima raspolaže Ambasada BiH, jutros rano u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu u provinciji Brescia učestvovao je autobus firme Globtour. U autobusu je bilo 50 đaka iz Istočnog Sarajeva, u pratnji dva profesora. Jedan od vozača koji je poginuo je Ivan Ćelan iz Kiseljaka (51 godina), a 22 djece je povrijeđeno i nalaze se u nekoliko bolnica u provinciji. Profesori nisu povrijeđeni", kazala je ministrica-savjetnica u Ambasadi BiH u Rimu Gildžana Tanović - piše N1.

 

Dodala je da je 34 djece koja nisu povrijeđena smješteno trenutno u lokalnoj školi, a tokom dana će biti prevezeni u Padovu.

 

"Ambasada BiH u Italiji je stupila u kontakt sa gradonačelnikom Manerbia i sa generalnim konzulatom BiH u Milanu, a ostvaren je i kontakt sa drugim vozačem autobusa. On je zadržan u policiji u Brescia-i, dok se ne razjasne sve okolnosti. Policija je osigurala i prevodioca", kazala je Tanović.

 

Napomenula je da se "sve lične stvari putnika i pasoši još nalaze u autobusu".

 

Tanović je napomenula i da se vicekonzulica BiH u Generalnom konzulatu u Milanu uputila na mjesto nesreće i da će uspostaviti kontakt sa profesorima i djecoma koja nisu povrijeđena. 

 

"Ambasada BiH u toku dana očekuje i zvanični dopis italijanskih organa. Sve što je potrebno da nam upute mi čekamo u toku dana", kazala je Tanović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!