Uhapšen otac novorođenčeta

Detalji istrage o pronalasku tijela novorođenčeta pored Mostara: Roditelji bacili bebu u žbunje

Hronika13.09.18, 13:23h

Detalji istrage o pronalasku tijela novorođenčeta pored Mostara: Roditelji bacili bebu u žbunje
Na licu mjesta je obavljen uviđaj te su izuzeti tragovi koji će biti poslani na vještačenje, a naređene su sve druge neophodne mjere i radnje kako bi bile rasvijetljene okolnosti ovog stravičnog događaja

 

Pronalazak tijela bebe, dječaka rođenog prije sedam dana, u žbunju i kamenjaru na lokalitetu Kobilovača, uz cestu Mostar - Čitluk, u mjestu Miljkovići, jučer je šokirao stanovnike grada na Neretvi.

 

Tijelo su, kako je to kasnije i potvrđeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, pronašli pripadnici Policijske uprave Mostar koji su postupili na osnovu informacije iz Policijske uprave Grude.

 

Na licu mjesta je obavljen uviđaj te su izuzeti tragovi koji će biti poslani na vještačenje, a naređene su sve druge neophodne mjere i radnje kako bi bile rasvijetljene okolnosti ovog stravičnog događaja.

 

Nezvanično, jučer je uhapšen M. Š. (56) iz Gruda, čija se supruga M. Š. 1. septembra porodila u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.

 

Zdravstvenu ustanovu je napustila 5. septembra u pratnji svog supruga, a iz kojeg razloga su tek rođenu bebu odlučili baciti u žbunje pored puta jučer je bila nepoznanica. Nezvanično smo saznali da ovaj par ima troje djece. Također, prema nezvaničnim informacijama, slučaj je policiji u Grudama prijavio otac porodilje.

 

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!