Obračun dvije porodice u Zagrebu

Ispaljeno više od 30 hitaca: Sedam osoba uhapšeno nakon pucnjave, izrešetano više automobila

Hronika13.09.18, 08:01h

Ispaljeno više od 30 hitaca: Sedam osoba uhapšeno nakon pucnjave, izrešetano više automobila
Do pucnjave je došlo u i oko kuće koja se nalazi točno nasuprot osnovne škole u Porečkoj ulici, što je izazvalo zabrinutost građana koji su se u velikom broju okupili oko ograđenog područja, tvrdeći kako su sukobljene strane dan ranije međusobno prijetile pištoljima

 

U pucnjavi do koje je došlo u srijedu u večernjim satima u Porečkoj ulici na zagrebačkom Vukomercu nije povrijeđena ni jedna osoba, sedam ih je uuhapšeno, a deset se nalazi pod policijskim nadzorom, potvrdio je u srijedu navečer načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

 

Zagrebački OKC dobio je u srijedu oko 19 sati dojavu da se u Porečkoj ulici dogodio sukob dvije porodice i da se puca iz vatrenog oružja, rekao je Rašić novinarima govoreći na samom mjestu događaja, prenosi N1.

 

- Odmah po dojavi upućeni su policijski službenici na mjesto događaja, gdje je zatečeno više osoba. Poduzimaju se daljnje mjere i radnje, u tijeku je očevid. Za sada je sedam osoba privedeno u policijsku postaju a deset ih je u postupku privođenja, znači, pod nadzorom policije, kako bi se razjasnile sve okolnosti događaja - istakao je.

 

Potvrdio je da je bilo pucanja iz vatrenog oružja, da pritom niko nije povrijeđen, te da je za sada utvrđeno da je štetu pretrpjelo sedam vozila koja su bila parkirana u blizini.

 

Do pucnjave, u kojoj je ispaljeno više od 30 hitaca, je došlo u i oko kuće koja se nalazi točno nasuprot osnovne škole u Porečkoj ulici, što je izazvalo zabrinutost građana koji su se u velikom broju okupili oko ograđenog područja, tvrdeći kako su sukobljene strane dan ranije međusobno prijetile pištoljima, zbog čega je cijeli dan naseljem patrolirala policija, a fizičkih sukoba i prijetnji bilo je, tvrde, i ranije.

 

Načelnik Rašić potvrdio je kako je riječ o postojećem sukobu ali je otklonio bilo kakvu sumnju u moguće nepravilnosti u policijskom postupanju.

 

- Ne može se reći da je policija zakazala. Policija radi svoj posao. Istražit ćemo sve navode i sukob tih dviju obitelji. Navodno se radi o nekim neriješenim odnosima, financijskim potraživanjima. No, u ovome je trenutku teško o tome govoriti. Sukob između tih obitelji postoji i u tijeku je rješavanje situacije i razrješavanje događaja - rekao je.

 

Na novinarsko pitanje je li policija od ranije bila upoznata s problemom i je li se u tome smislu poduzelo sve što se moglo kako bi se spriječila eskalacija sukoba, Rašić je kazao kako informacije o ranijim sukobima ne može potvrditi, ali će svi navodi biti istraženi.

 

- Došli smo odmah na hitnu dojavu, nije bilo kašnjenja, sve je pod nadzorom - tu je temeljna policija, interventna policija, specijalna policija, sve snage koje su nam potrebite. Osobe su pod nadzorom, a najvažnije je da nema ozlijeđenih i da je sve pod kontrolom - ustvrdio je.

 

U dijelu Porečke ulice gdje je došlo do pucnjave još uvijek je zabranjen prolaz, a ulicu su sa svih strana blokirala policijska vozila. Mjesto događaja posjetio je i gradonačelnik Milan Bandić, koji nije želio davati izjave novinarima, već je poručio kako je sreća što niko nije povrijeđen i apelirao da se policiju pusti da radi svoj posao.

 

Incident je privukao velik broj znatiželjnika.

 

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!