Dragan Mektić na informacije o 'crnoj listi'

Ne likujemo zbog sankcija Špiriću, ali sankcije narušavaju ugled Republike Srpske

Front11.09.18, 18:10h

Ne likujemo zbog sankcija Špiriću, ali sankcije narušavaju ugled Republike Srpske
Istaknuo je i da činjenica da je sankcije Špiriću potpisao državni sekretar SAD-a Mike Pompeo predstavlja težinu i šalje ozbiljnu poruku, a sve to može utjecati na investicije u Republici Srpskoj

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić (SDS) kazao je danas da iako su on i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić (SNSD) politički protivnici on se ne raduje zbog sankcija koje je State Department Sjedinjenih Američkih Država uveo tom bh. poslaniku.

 

Kako se navodi u odluci State Departmenta, Nikoli Špiriću i članovima njegove porodice, supruzi Nadi Špirić, njegovom sinu Aleksandru Špiriću, kćerki Jovani Špirić, zabranjen je ulazak u Sjedinjene Američke Države, a Mektić kaže da oni iz SDS-a znaju šta znače "crne liste i sankcije" zbog kojih su neki likovali.

 

Ipak mišljenja je da takve sankcije potkopavaju ugled i kredibilitet Republike Srpske u međunarodnim odnosima i međunarodnoj zajednici, a dodao je da će se postaviti pitanje o tome kakvi su u tom entitetu političari i kakvom se politikom bave.

 

Istaknuo je i da činjenica da je sankcije Špiriću potpisao državni sekretar SAD-a Mike Pompeo predstavlja težinu i šalje ozbiljnu poruku, a sve to može utjecati na investicije u Republici Srpskoj.

 

- SAD raspolaže vrlo ozbiljnim informacijama i saznanjima o korupciji Špirića. To je veliki poraz za tužilaštva u BiH, ali najviše Tužilaštvo BiH jer ako međunarodna zajednica ima ozbiljna saznanja postavlja se pitanje kako te informacije nema bh. tužilaštvo - stav je državnog ministra sigurnosti.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!