u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti bih

Promocija knjige 'Stećak' Gorčina Dizdara s ilustracijama Enisa Čišića

Kultura11.09.18, 15:39h

Promocija knjige 'Stećak' Gorčina Dizdara s ilustracijama Enisa Čišića
Knjiga “Stećak” autora Gorčina Dizdara i ilustratora Enisa Čišića objavljena je u sklopu biblioteke “Kultura pamćenja” koju uređuje Muamer Spahić, glavni urednik izdavačke kuće “Vrijeme” Zenica

 

U srijedu, 12. septembra 2018. godine u 19:00 sati u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine u Sarajevu bit će održana promocija knjige “Stećak” Gorčina Dizdara. Na promociji će učestvovati Muamer Spahić, Šejla Šehabović, Ema Mazrak, Gorčin Dizdar i Enis Čišić. Učesnici promocije bit će dostupni za izjave od 18:00 sati. 

 

Knjiga “Stećak” autora Gorčina Dizdara i ilustratora Enisa Čišića objavljena je u sklopu biblioteke “Kultura pamćenja” koju uređuje Muamer Spahić, glavni urednik izdavačke kuće “Vrijeme” Zenica.

 

Riječ je o stručno argumentiranom i popularno napisanom uvodu u tematiku i kontekst jedinstvenih srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika Bosne i Hercegovine i šireg regiona koji su prije nekoliko godina uvršteni u UNESCO-ovu listu svjetske baštine.

 

Posebnu čar ovoj knjizi daju crteži Enisa Čišića, jednog od najznačajnijih savremenih bosanskohercegovačkih ilustratora, koji će u sklopu promocije biti i zasebno izloženi u galeriji Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine. Pored urednika, autora i ilustratora knjige, na promociji će učestvovati i Ema Božuta-Mazrak, profesorica srednjovjekovne umjetnosti na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, dok će razgovor moderirati Šejla Šehabović, direktorica Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!