Prisjećanje na veliki događaj iz historije islama

Reis Kavazović muslimanima čestitao novu 1440. hidžretsku godinu: 'Da bude sretna i berićetna!'

Hronika10.09.18, 11:28h

Reis Kavazović muslimanima čestitao novu 1440. hidžretsku godinu: 'Da bude sretna i berićetna!'
Svim muslimanima i muslimankama u BiH, Sandžaku, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i bošnjačkoj dijaspori, svim imamima i uposlenicima Islamske zajednice čestitao je Novu 1440. hidžretsku godinu uz želju da svima bude sretna i berićetna

 

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović povodom nastupanja nove 1440. hidžretske godine uputio je čestitku muslimanima u BiH i dijaspori. 

 

- Muslimani u Bosni i Hercegovini i svijetu večeras sa zalaskom sunca dočekuju novu 1440. godinu prema hidžretskom kalendaru. Prisjećanje je to i na veliki događaj iz historije islama kada je posljednji Božiji poslanik morao utočište iz paganske Meke potražiti u malom gradiću Jesribu, budućoj Medini. Poslanik je putem hidžre krenuo u potrazi za slobodom i pravdom podsjećajući nas sve da napretka za pojedinca ali ni za zajednicu nema u društvu koje na ovim principima ne počiva.  

 

Svim muslimanima i muslimankama u BiH, Sandžaku, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i bošnjačkoj dijaspori, svim imamima i uposlenicima Islamske zajednice čestitao je Novu 1440. hidžretsku godinu uz želju da svima bude sretna i berićetna, "moleći Allaha da muslimanima podari slogu, ujedini njihova srca u dobru, našu Zajednicu učvrsti u napretku, našu Domovinu čuva u blagostanju i miru i svim ljudima ukaže na put sreće i uspjeha, ističe se, između ostalog, u čestitki reisu-l-uleme Kavazovića.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!