Slučaj koji je izazvao veliku pažnju i uznemirenost javnosti

Napredak u istrazi napada na Vladimira Kovačevića: Šta je otkrila policija?

Hronika10.09.18, 10:58h

Napredak u istrazi napada na Vladimira Kovačevića: Šta je otkrila policija?
U Klubu novinara Banja Luka danas je održan drugi sastanak članova Upravnog odbora Kluba, kolegica i kolega sa Vladimirom Kovačevićem

 

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević, koji je 26. augusta fizički napadnut u Banjoj Luci, dobio je informacije iz Policijske uprave Banja Luka da ima napretka u istrazi, te da bi policija trebalo da saopći detalje. 

 

I Upravni odbor banjalučkog Kluba novinara pozvao je tužilaštvo i policiju da hitno oglase o napretku u istrazi uz napomenu da bi redovno trebali da informišu javnost u vezi s ovim slučajem s obzirom na to da je izazvao veliku pažnju i uznemirenost. 

 

Također napominju da je neophodno istragu dovesti do kraja, odnosno pronaći nalogodavce napada i otkriti motiv kako bi, naveli su u saopćenju, Vladimir Kovačević, njegova porodica, ali i šira javnost bila bezbjednija. 

 

U Klubu novinara Banja Luka danas je održan drugi sastanak članova Upravnog odbora Kluba, kolegica i kolega sa Vladimirom Kovačevićem.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!