REAKCIJA ŠEFIKA DŽAFEROVIĆA NA GOVOR SRPSKOG PREDSJEDNIKA

Sramno je Vučićevo veličanje Slobodana Miloševića

Front09.09.18, 22:53h

Sramno je Vučićevo veličanje Slobodana Miloševića
Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, reagirao je na izjave Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije koji je danas održao govor u Kosovskoj Mitrovici

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

 

- Aleksandar Vučić je današnjim skandaloznim govorom u Kosovskoj Mitrovici još jednom pokazao da je još uvijek privržen velikosrpskoj ideji, u čijoj je realizaciji i sam učestvovao kao dio Miloševićevog režima. Jer, samo tako se mogu tumačiti njegove današnje poruke, u kojima, između ostalog, Miloševića naziva “velikim srpskim liderom čije namjere su svakako bile najbolje".

 

Cijeli civilizirani svijet prepoznao je Miloševića kao oličenje najvećeg zla koje je zadesilo ove prostore.  Sramno je da predsjednik Srbije žali zbog "neuspjeha" Miloševićeve zločinačke politike. Sramno je da Vučić najboljim namjerama smatra  genocid u Srebrenici, stotine masovnih grobnica, koncentracione logore, desetine hiljada silovanih žena, stotine hiljada nevino ubijenih ljudi, milione prognanih, spaljena sela, uništene gradove.

 

Nisu Srbi ginuli za Sarajevo, kako to tvrdi Vučić, nego su Sarajevo i Sarajlije ubijali Miloševićevi, Karadžićevi i Mladićevi vojnici u ime velikosrpske ideje.  Jednako tako ubijano je, protjerivano i mučeno, nesrpsko stanovništvo diljem Bosne i Hercegovine i diljem regiona.  

 

Žali li to Vučić što rezultati Miloševićeve zločinačke politike nisu bili još krvaviji? 

 

Ovakvim veličanjem Miloševićeve zločinačke politike, Vučić neće nikada promijeniti ni sebe, ni Srbiju, niti će donijeti išta dobro bilo kome u regionu.

 

Ako zaista želi, kao što to tvrdi, evropsku Srbiju i stabilnost na Balkanu, Vučić treba da se u potpunosti odrekne Miloševićeve politike i prestane da žali za njom - navodi se u saopćenju Šefika Džaferovića.

 

(DEPO Portal/ak)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!