Poručio da želi mir i dogovor

Vučić u Kosovskoj Mitrovici: Srbi su ginuli i za Knin, i za Sarajevo, i za Prištinu, a danas ih je tamo manje nego ikada

Front09.09.18, 14:13h

Vučić u Kosovskoj Mitrovici: Srbi su ginuli i za Knin, i za Sarajevo, i za Prištinu, a danas ih je tamo manje nego ikada
Predsjednik Srbije kaže da mu je dužnost da priča i o neostvarenim snovima i iluzijama, o tome što je sprski narod vjerovao da je nadmoćan i vječan, i da su drugi gluplji i slabiji od njih

 

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u nedjelju sa skupa u Kosovskoj Mitrovici kako će Srbija i u dobru i u zlu uvijek biti uz svoj narod na Kosovu. 

 

- Još nemamo nikakav nacrt rješenja, nismo ni blizu njega, ali imamo obvezu da razgovaramo - poručio je Vučić te naglasio kako će netko, nekada u budućnosti morati da postigne dogovor s Albancima. 

 

Kompromis je, istaknuo je, kad svatko dobije po nešto, a nitko ne dobije sve. 

 

- Ostali ste ovdje vi najjači i najhrabriji. Na zaboravite da nas je početkom devedesetih bilo tri puta više na Kosovu. Zato danas ne pjevam borbene pjesme i neću da vas huškam. Nećemo dozvoliti da netko koristi municiju i oružje protiv vas - kazao je srbijanski predsjednik, prenosi RTS. 

 

Odgovarajući na navode kako ova vlast do kraja godine mora priznati neovisnost Kosova, Vučić je ustvrdio kako nikome od njih ne pada na pamet da u tom poslu sudjeluju. 

 

- Moja i naša ideja za sutra i za budućnost Srbije i Srba je da sačuvamo naš narod, da čuvamo zemlju, čuvamo mir i pokušamo da uspostavljamo mostove povjerenja te da težimo dogovoru čak i kada znamo da je nemoguće - rekao je Vučić. 

 

Predsjednik Srbije kaže da mu je dužnost da priča i o neostvarenim snovima i iluzijama, o tome što je sprski narod vjerovao da je nadmoćan i vječan, i da su drugi gluplji i slabiji od njih.

 

Ističe da su Srbi ginuli i za Knin, i za Sarajevo i za Prištinu a danas je, podsjeća, tamo manje Srba nego što ih je ikada bilo.

 

- Nema nas tamo ne zato što su drugi bili jači i pametniji, već zato što nismo shvatili da nismo sami u svetu i da se bez sveta ne može - poručio je Vučić.

 

Vidjeli su, kaže, i slušali samo sebe, a drugi ih nisu zanimali.

 

- Platili smo cenu i nismo postali veći na način na koji su to neki zamišljali - danas bez kapi krvi postajemo veći - jer radimo, a ne ratujemo, deca rastu, a ne sahranjujemo ih posle bombardovanja. Ljubimo zemlju svoje dece, a ne svojih predaka, danas imamo svoje mesto u svetu, svakoga dana smo sve ugledniji i uvaženiji - u Briselu, Vašingtonu i, naravno, Moskvi i hvala prijateljima u Rusiji koji su uvek bili uz nas - istakao je Vučić.

 

Također je ponovio kako rješenja nema ni na vidiku te da se nada kako će ga netko u narednih deset ili dvadeset godina postići. 

 

- Sve drugo značilo bi kraj našeg postojanja na Kosovu - zaključio je srbijanski predsjednik.

 

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još