Liga nacija

Poznat sastav Zmajeva: Prosinečki pripremio iznenađenje za Sjevernu Irsku

Sport08.09.18, 14:14h

Poznat sastav Zmajeva: Prosinečki pripremio iznenađenje za Sjevernu Irsku
Zmajevi su još u najavi meča ostali bez nekoliko važnih igrača koji su povrijeđeni, pa je tim koji će se danas suprotstaviti Sjevernoj Irskoj drukčiji u odnosu na nekoliko prethodnih susreta

 

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine gostovanjem u Belfastu protiv selekcije Sjeverne Irske danas započinje nastup u novom takmičenju UEFA-e, Ligi nacija, a selektor Robert Prosinečki imao je mnogo problema u sastavljanju ekipe za ova važan susret.

 

Zmajevi su još u najavi meča ostali bez nekoliko važnih igrača koji su povrijeđeni, pa je tim koji će se danas suprotstaviti Sjevernoj Irskoj drukčiji u odnosu na nekoliko prethodnih susreta.

 

Zmajevi su oslabljeni u današnjem meču, jer selektor Robert Prosinečki ne može računati na kompletnu zadnju liniju, a poseban hendikep je pozicija desnog beka.

 

Stoga je bio primoran da eksperimentiše, pa će na ovoj poziciji zaigrati Muhamed Bešić.

 

Ovaj dvoboj ujedno će biti prvi zvanični za selektora BiH koji je na ovoj poziciji zamijenio Mehmeda Baždarevića.

 

Za bh. reprezentaciju utakmicu će danas započeti: Šehić - Ćivić, Zukanović, Bešić, Šunjić - Cimirot, Pjanić, Sarić - Višća, Duljević, Džeko.

 

Za Sjevernu Irsku će nastupiti: Peacock-Farrel, McLaughlin, J. Evans, Cathcart, Lewis; Norwood, S. Davis (k), Saville; Dallas, K. Lafferty, McGinn.

 

Selektor: Michael O'Neill.

 

Meč će početi u 15 sati.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!