šta je ko kome zamjerio

Davor Dragičević tražio istinu o smrti sina i na skupu SNSD-a: Prišao mu Dodik, a onda su žustro 'porazgovarali'...

Hronika07.09.18, 13:33h

Davor Dragičević tražio istinu o smrti sina i na skupu SNSD-a: Prišao mu Dodik, a onda su žustro 'porazgovarali'...
Nabrojao je sve ono što je inicirano da se uradi kako bi se pomoglo Davoru Dragičeviću, koji je bio uključen i u istragu o smrti sina

 

Davor Dragičević, otac stradalog banjalučkog mladića Davida, danas je tražio istinu o smrti svog sina i na skupu na kojem su kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, kao i drugi članovi SNSD-a, ozvaničili početak predizborne kampanje za predstojeće Opće izbore u BiH. 

 

S natpisom  „Ko je ubio Davida Dragičevića“ Davor je stajao u blizini funkcionera SNSD-a, a potom mu je prišao Milorad Dodik, koji je rekao da niko iz SNSD-a ne sprječava da se otkrije istina i niti je u svemu što se dešavalo u tom slučaju učestvovao. 

 

Nabrojao je sve ono što je inicirano da se uradi kako bi se pomoglo Davoru Dragičeviću, koji je bio uključen i u istragu o smrti sina. 

 

Dragičević mu je zamjerio što je za Davida rekao da je „narkoman i samoubica“, što je Dodik negirao. 

 

- Sve ćemo da dokažemo, ko su zločinci i ubice. Idemo do kraja Davide, niko se neće izvući. Zapamtite – rekao je Dragičević. 

 

Dodik je na to reagirao da njega nema potrebe niko da „izvlači“. 

 

- Neće mene niko izvlačiti, ja imam podršku naroda. I opet ću biti na tvojoj strani, da se nađe istina – rekao mu Dodik. 

 

Dragičević mu je, između ostalog, na to odgovorio:“Svi su pali na tvoja obećanja, Davor Dragičević neće“. 

 

Milorad Dodik je prethodno rekao novinarima da on nema nijedan problem što je Dragičević danas bio na mjestu gdje SNSD počinje kampanju, jer i oni žele da se dođe do istine u tom slučaju. 

 

– Ali, ovdje se radi o politizaciji i istragu treba da radi tužilaštvo, koje je jedino nadležno u tom slučaju – rekao je Dodik. 

 

Vjeruje, kaže, da će Dragičević otići na mitinge i drugih političkih partija.

 

(FENA//mr)Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!