NAKON ŠTO JE PRONAĐENA MRTVA NA LUKSUZNOJ JAHTI

Otkriveno od čega je umrla mlada influencerka i manekenka: 'Rekao sam porodici da ne gledaju njeno tijelo!'

Hronika04.09.18, 10:14h

Otkriveno od čega je umrla mlada influencerka i manekenka: 'Rekao sam porodici da ne gledaju njeno tijelo!'
Samo četiri dana prije smrti Sinead je na Facebooku čestitala sestri rođendan i napisala da jedva čeka da se vide za pet dana

Australska Instagram manekenka Sinead McNamara preminula je od vješanja, izvijestio je grčki mrtvozornik. Njeno tijelo danas će stići u Australiju, pet dana nakon što ga je kapetan 190 miliona dolara vrijedne superjahte Mayan Queen IV ugledao zapetljanog u užad na palubi, piše Index.hr.


Otkriveno je da je Sinead odrađivala svoju posljednju smjenu na jahti dok je ona bila usidrena u Argostoliju na otoku Kafaloniji.


Mrtvozornik je za Daily Mail potvrdio da je uzrok smrti vješanje, no dodao je da su proveli dodatna ispitivanja, čiji bi rezultati mogli doći tek za nekoliko mjeseci.


Dodao je da je savjetovao njenoj majci Kylie i sestri Lauren da je ne idu vidjeti, jer je njeno tijelo bilo u izrazito lošem stanju.


Kapetan superjahte ispričao je da je pokušavao spasiti njen život kad ju je našao. Za news.com.au ispričao je da je tijelo vidio u 1:45 iza ponoći, najprije ju je dozivao, a kad nije dobio odgovor, počeo je dozivati pomoć. Brodski liječnik pokušao ju je reanimirati. Sinead je preminula na putu do bolnice u Ateni.


- Bili smo sretni kad su je odvezli jer smo mislili da je spašena. Potom smo čuli da je umrla - rekli su zaposlenici na jahti.


Sinead, koja potječe iz mjesta Port Macquarie na sjeveru Novog Južnog Walesa, od maja je radila na jahti meksičkog biznismena Alberta Bailleresa, a u petak se trebala naći s majkom i sestrom koje su doputovale iz Australije.


Samo četiri dana prije smrti Sinead je na Facebooku čestitala sestri rođendan i napisala da jedva čeka da se vide za pet dana.


Dvije sedmice prije smrti, McNamara je objavila status na Instagramu, za koji britanski mediji tvrde da sad poprima posve drugo značenje.


- Moja glava je posvuda. Vratite me u vremena kad mi jedina misao nije bila kako da si ne rastvorim lubanju - napisala je.

 

sinead-mcnamara-influencerka2

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!