Zbog nekorektnog odnosa od strane vrha stranke

Rasulo uoči izbora - još jedan dugogodišnji član napustio SDA: 'Ne želim biti dio tima koji vodi pogrešnu politiku'

Front03.09.18, 15:25h

Rasulo uoči izbora - još jedan dugogodišnji član napustio SDA: 'Ne želim biti dio tima koji vodi pogrešnu politiku'
Ne želim da budem dio takvog tima koji vodi pogrešnu politiku i koji je u nezavidan položaj doveo Bošnjake u Srebrenici, naveo je Fejzić

 

Ovim putem obavještavam javnost da zvanično više nisam član Stranke demokratske akcije (SDA), kao ni član kluba SDA u Skupštini opštine Srebrenica, naveo je u saopćenju za javnost Hamdija Fejzić, odbornik u Skupštini opštine Srebrenica.

 

"Zbog svih dešavanja u proteklom periodu, nekorektnog odnosa od strane vrha stranke, neuvažavanja i omalovažavanja kako mene tako i drugih članova, smatram da je najbolje da istupim iz stranke", stoji u saopćenju.

 

hamdija-fejzic

 

"Svi snosimo svoj dio odgovornosti. Srebreničani nemaju povjerenja u rad opštinskog odbora SDA u Srebrenici, niti su zadovoljni radom bošnjačkih predstavnika u vlasti. Ne želim da budem dio takvog tima koji vodi pogrešnu politiku i koji je u nezavidan položaj doveo Bošnjake u Srebrenici", navodi Fejzić.

 

"Dogovoreni principi ni u jednom trenutku nisu ispoštovani, međuljudski odnosi su narušeni, a najveći uspjeh sadašnjih bošnjačkih predstavnika u vlasti je da su više puta preglasani na sjednicama Skupštine.

 

Čak su podržali odluku da se promijeni grb opštine Srebrenica i to sve pod parolom jednakih prava i ravnopravnosti pisama ćirilice i latinice. Za takve odluke su glasali odbornici čija djeca nemaju pravo da izučavaju svoj jezik u školama. U narednom periodu ću u Skupštini opštine Srebrenica djelovati nezavisno. Sve dobre, konkretne i korisne prijedloge ću podržati bez obzira od kojeg pojedinca ili stranke došli", stoji u Fejzićevom saopćenju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!