moralo se desiti nešto ovako - da se ujedinimo

Novinar Vladimir Kovačević prvi put nakon napada: Imao sam nagnječenje mozga... OK sam, ali nije mi svejedno...

Hronika03.09.18, 11:40h

Novinar Vladimir Kovačević prvi put nakon napada: Imao sam nagnječenje mozga... OK sam, ali nije mi svejedno...
- Nisam uplašen. Ali nije svejedno. Porodica mi je tu, dvoje djece. Dobio sam sina pet dana prije napada. Ne osjećam se ugroženim, ali znamo šta se desilo. Šta god da kažem - pogriješit ću, izjavio je novinar BN TV-a danas u Banjaluci

 


Vladimir Kovačević, novinar BN TV koji je protekle sedmice pretučen u Banjaluci, kazao je da se oporavlja, te da neće biti fizičkih posljedica od brutalnog premlaćivanja teleskopskim palicama, javlja N1.


- Urađeni su nalazi, u dva navrata. Imao sam nagnječenje mozga, ne veliko. Nakon nekoliko dana - vidjelo se da je to u povlačenju. Nadam se da neće biti većih problema. OK sam, ne sasvim, nije mi svejedno - ali idemo dalje - kazao je novinarima u Banjaluci.


On je ocijenio da je teško prognozirati kako će se istraga završiti.


- Ne mogu baš o svemu da pričam. Ponavljam, znam da ljudi rade, zahvalan sam im na tome. Nadam se da će se to završiti kako treba - poručio je.


Zahvalio se medicinskom i nemedicinskom osoblju Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci, kolegama i široj novinarskoj zajednici.


- Pratio sam sve iz bolnice i od kuće, moralo se desiti nešto ovako - da se ujedinimo - kazao je.
 

Na pitanje da li osjeća da mu je bezbjednost ugrožena - Kovačević je kazao:


- Teško. Kada pomislim jeste, u drugom momentu nije. Nisam uplašen. Ali nije svejedno. Porodica mi je tu, dvoje djece. Dobio sam sina pet dana prije napada. Ne osjećam se ugroženim, ali znamo šta se desilo. Šta god da kažem - pogriješit ću - izjavio je.


Podsjećamo, Kovačević je 26. augusta pretučen u banjalučkom naselju Obilićevo. Kako je kazao - pretukla su ga dva muškarca.

 

 

(N1/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!