Sretan početak nastave

Počela nova školska godina u Federaciji BiH: Ministarstvo obrazovanja finansira nabavku udžbenika

Hronika03.09.18, 08:54h

Počela nova školska godina u Federaciji BiH: Ministarstvo obrazovanja finansira nabavku udžbenika
Iz Ministarstva su podsjetili da su u aprilu sa kantonalnim ministarstvima obrazovanja u FBiH potpisali ugovore o finansiranju nabavke besplatnih udžbenika, za što je u Budžetu za ovu godinu osiguralo 560.000 KM

 

Nova školska 2018/2019. godina u osnovnim i srednjim školama u Federaciji Bosne i Hercegovine počinje danas, a tim povodom federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović je svim učenicima, učiteljima, nastavnicima i uposlenicima poželjela sretan početak nastave. 

 

Iz Ministarstva su za Fenu podsjetili da su u aprilu sa kantonalnim ministarstvima obrazovanja u FBiH potpisali ugovore o finansiranju nabavke besplatnih udžbenika, za što je u Budžetu za ovu godinu osiguralo 560.000 KM. 

 

U proteklom trogodišnjem periodu Ministarstvo je za realiziranje nabavke besplatnih udžbenika izdvojilo 1.850.000,00 KM, a u okviru tog projekta omogućeno je 276.244 besplatnih udžbenika za 43.178 učenika.

 

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!