NOVINARKA OPLJAČKANA USRED BAŠČARŠIJE

Dalija Hasanbegović objavila fotografiju: Ovo su migranti iz Alžira koji su mi ukrali telefon! A ja sam vjerovala da su to 'jadni ljudi'!

Hronika02.09.18, 18:31h

Dalija Hasanbegović objavila fotografiju: Ovo su migranti iz Alžira koji su mi ukrali telefon! A ja sam vjerovala da su to 'jadni ljudi'!
Novinarka Al Jazeere Balkan i supruga bivšeg premijera Kantona Sarajevo, Dalija Hasanbegović-Konaković opljačkana je prije nekoliko dana u Starom Gradu, dok je sa svojom kćerkicom šetala Baščaršijom. I pored brojnih napora da pronađa svoj telefon ili ga otkupi, ili bar otkupi fotografije koje je imala u njemu, u tome nije uspjela

 

 

A onda je nenadano došla do snimka putem kojeg je otkrila ko stoji iza pljačke te cijelu priču, uz fotografiju lopova, objavila na svom Instagram profilu:    

 

"Migranti iz Alžira koji su mi ukrali telefon. Nažalost, do snimaka nadzorne sam došla tek četiri dana poslije krađe, što je bilo prekasno. Iskreno mi je to bio i dodatni udarac. I to što se odmah poslije krađe moglo znati ko su lopovi i to što su to bili migranti. 

 

 


A bila je ovo psihički vrlo teška sedmica. Podijelila sam na stotine letaka po Čarsiji da otkupljujem svoj telefon (ni jedan nisam dala migrantima oko Sebilja, jer sam tada još vjerovala da su to "jadni ljudi"), obišla 50tak prodavnica mobitela, dala plaćene oglase po Piku i nakon četiri dana se šokirala dok sam gledala četiri migranta kako prate Kianu i mene, kako se raspoređuju oko nas, kako skoro odustaju od nas i onda se opet vraćaju, dijele u grupe i pljačkaju me. 


Iza toga sam obilazeći grupe migranata koje čekaju večeru na Željezničkoj stanici saznala da su to Alžirci i Marokanci, da su oni koji su ostali oko Sebilja VEĆINOM (ne svi) vrlo problematični, a to su mi potvrdili i ljudi iz prodavnica oko Sebilja. 


Elem, i među njih sam otišla, podijelila letke na francuskom i engleskom da hoću da otkupim slike svog djeteta. Svako malo očekujem da se neko javi, ali znam da se to neće desiti.


Slika nema, mnogo pameti za ubuduće ima. I za backuppiranje i momente nepažnje. 


Hvala vam puno svima što ste dijelili moju poruku o nestalom telefonu, što ste mi javljali da ste vidjeli ostećen telefon ili me savjetovali gdje bi sve gmail mogao pohraniti slike. Vi svoje stvari čuvajte, po Čarsiji naročito", zapisala je Dalija Hasanbegović-Konaković uz objavljenu fotografiju migranata.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook