NOVINARI, GLEDAOCI, PUBLIKA PITALI PREDSJEDNIKA

Dodik na RTRS-u više od tri sata odgovarao na pitanja: Razgovarao sam sa Čovićem, treći entitet bio bi samo u FBiH...

Front02.09.18, 12:02h

Dodik na RTRS-u više od tri sata odgovarao na pitanja: Razgovarao sam sa Čovićem, treći entitet bio bi samo u FBiH...
- Ako hoće da ga formiraju, nek ga formiraju. Ako neće, i ne moraju, što se mene tiče. Želim da kažem da sam imao razgovore sa Draganom Čovićem o toj temi. To samo može biti prekompozicija unutar FBiH i čak mislim da bi to bilo dobro za buduća kretanja - odgovorio je Dodik na novinarsko pitanje

 

Sinoć je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik gostovao na RTRS-u, gdje je više od tri sata odgovarao na pitanja novinara (onih koji nisu odbili da budu dio 'intervjua s predsjednikom'), publike i gledalaca. 


Dodik je odgovarao na brojna aktuelna društveno politička pitanja, a skraćene fragmente emisije RTRS-a možete čitati ovdje.


Inače, jedno od novinarskih pitanja za predsjednika bilo je i kako gleda na optužbe da se više zalaže na treći entitet, nego za RS.
 

- Neki nemaju teme, znate. Ova vlast je učinila sve da nijedna tema nije ostala njima za izbore. Poljoprivrednici nisu problem, socijalne kategorije, nemate nikoga na ulici, nemate traktore, nemate seljake. Nemate štrajkove. Ja vodim čvrstu politiku narodne državnosti i hoću da kažem, svidjelo se to kome ili ne - RS je država srpskog naroda i drugih koji u njoj žive... A treći entitet je stvar ljudi u FBiH. Ako hoće da ga formiraju, nek ga formiraju. Ako neće, i ne moraju, što se mene tiče. Želim da kažem da sam imao razgovore sa Draganom Čovićem o toj temi. To samo može biti prekompozicija unutar FBiH i čak mislim da bi to bilo dobro za buduća kretanja - odgovorio je Dodik.
 

Pojasnio je i da Republika Srpska stvaranjem trećeg entiteta ne bi ništa izgubila.
 

- Hrvati već imaju tamo paritet na nivou BiH. Taj njihov entitet bi samo uvezao njihova već postojeća prava, i ništa ne bi degradirao RS, niti bi šta uzeo od teritorije - poručio je Dodik.
 

Ponovio je opet da Bosna i Hercegovina nije njegova država, a da Federaciju BiH doživljava kao inostranstvo. 


Dodao je i da je ubijeđen da će se i Evropska unija raspasti dok BiH dođe do članstva.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!