ZA SVE SU KRIVI TALASI OD SKUTERA

Otkriveno ko je pucao na načelnika općine Vukosavlje: Kad ga je ugledao, psovao mu je majku pa dohvatio lovačku sačmaru...

Hronika01.09.18, 11:17h

Otkriveno ko je pucao na načelnika općine Vukosavlje: Kad ga je ugledao, psovao mu je majku pa dohvatio lovačku sačmaru...
- Ne pozdravljamo se, ali dosad nije bilo problema. Sinoć kada me ugledao, psovao mi je majku i pucao, jer talasima koje skuteri stvaraju, navodno, ometamo ribare, a kojih tu sinoć nije bilo - rekao je načelnik Rakić

 

Almir Mehić, osumnjičen za napad na načelnika Opštine Vukosavlje Borislava Rakića, nalazi se u Policijskoj upravi Odžak na ispitivanju, rekao je jučer novinarima policijski komesar MUP-a Posavskog kantona Marijan Mikić.


On je naveo da se u četvrtak u 19.20 sati Rakić obratio policiji u Odžaku i prijavio da je na rijeci Savi na njegov vodeni skuter Mehić pucao iz vatrenog oružja sa lokaliteta Dolaće u mjestu Gornji Svilaj.


Rakić je za Oslobođenje izjavio da je Mehić u njega pucao dva puta iz lovačke puške sačmare, ali da je, srećom, promašio.


- On stanuje 100 metara od moje vikendice i poznajemo se. Ne pozdravljamo se, ali dosad nije bilo problema. Sinoć kada me ugledao, psovao mi je majku i pucao, jer talasima koje skuteri stvaraju, navodno, ometamo ribare, a kojih tu sinoć nije bilo - rekao je Rakić.


Kad su čuli pucnje, Rakić i njegov kolega su pali sa skutera u Savu, a kasnije su pozvali policiju, koja je intervenisala i pronašla osumnjičenog. U Policijskoj upravi Mehić je izjavio da je na načelnika bacio petarde.


Mikić je rekao da su odmah pretreseni objekti u vlasništvu Mehića, a da će biti urađena i parafinska rukavica za osumnjičenog.


- Nemamo još utvrđen motiv, to će pokazati istraga. Njih dvojica se poznaju, a da li su imali odranije probleme, to se utvrđuje - rekao je policijski komesar. D. P.

 

(Oslobođenje/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!