NAKON ŠOKANTNOG HAPŠENJA U KOTORU

Nastavlja se agonija Sare Vidak (20): Ko je kome zavrtao ruku i šta se zaista dogodilo u Sudu za prekršaje?

Hronika31.08.18, 20:04h

Nastavlja se agonija Sare Vidak (20): Ko je kome zavrtao ruku i šta se zaista dogodilo u Sudu za prekršaje?
Sara Vidak je sa lisicama na rukama dovedena pred kotorski sud, a kako crnogorski mediji prenose, ona je negirala da je napala sudiju


Sudija Momirka Tešić odbila je predlog za ukidanje pritvora Beograđanki Sari Vidak (20) optuženoj da je 14. avgusta oko podneva u prostorijama Suda za prekršaje u Kotoru napala Jelenu Stanišić, zbog čega je sudija navodno zadobila laku tjelesnu povredu.


Glavni pretres odložen je za 5. septembar. Advokat Sare Vidak, Srđan Lješković je kazao da će odustati od izjava preostala dva svjedoka, majke i momka optužene, samo da ona bude puštena iz pritvora, jer tužilaštvo insistira da se saslušaju svi svjedoci.


Lješković je nakon kraja pretresa poručio da mu je interes da Vidak što pre izađe iz pritvora i da je i današnje suđenje pokazalo da je nevina, a da u iskazima svjedoka ima elemenata krivičnog djela, piše Telegraf.


Sara Vidak je sa lisicama na rukama dovedena pred kotorski sud, a kako crnogorski mediji prenose, ona je negirala da je napala sudiju.

 

Sara ponovila da nije kriva


Ona je na suđenju u Osnovnom sudu u Kotoru kazala da je Stanišić nju uhvatila za ruku i odgurnula.


Vidak je kazala i da je upozorila sudiju na takvo ponašanje, nakon čega je, kako je navela, uslijedila panika i povici sudije da ju je napala, prenose Vijesti.me.


Vidak tvrdi da nije ogrebala Stanišić po ruci, već da je sutkinja sa ogrebotinom izašla iz kancelarije u koju je ušla nakon napada.


Kazala je i da je osnovna tužiteljka nije na saslušanju uputila da može da se brani ćutanjem, kao ni da može da pozove ambasadora.


Tvrdi i da je tužiteljka bila nekorektna i neprijatna da je saslušanje "bilo iživljavanje" i da je bila "nemoćna da bilo šta kaže".


Vidak je kazala da iz tih razloga nije ni potpisala zapisnik.


Tužiteljka Ljiljana Milić je dostavila sudu tri punomoćja, potpisanih od strane majke Sare Vidak za advokate, i punomoćje potpisano od strane Vidak.


Advokat Srđan Lješković smatra da su dokumenti falsifikovani i da se radi o manipulaciji tužilaštva, jer se radi o "pravno neukoj djevojci".

 

sara-vidak


Sudija Stanišić: Ona je mene napala


Nakon toga izjavu je dala Stanisić.


- Prilikom suđenja je Sarin momak priznao krivicu da je udario parkirani auto, i tražio da mu se saopšti kazna. Odmah je rekao "kriv sam nema šta udario sam auto, samo da znam kolika je kazna" - rekla je Stanišić.


Ona je dodala da je Prpa platio kaznu i potpisao tri primjerka.


Tada je, kako je kazala čula galamu ispred kancelarije - "ovo je nepravda, hoćemo žalbu". Dodala je da se pojačala vika i galama i da je izašla na prag kancelarije.


- Pitala sam u čemu je problem, obratila mi se majka Sare Vidak rečima "sram te bilo, ceo dan nas maltretiraš, diskriminišeš nas po nacionalnoj  osnovi" - kazala je Stanišić.


Dodala je da je objasnila da se pritužbe predaju u pisarnicu i da napuste prostorije odjeljenja.


Stanišić ističe da joj se tada Sara Vidak obratila riječima "koje je tvoje prezime, čuće se za ovo". Dodala je da je Vidak tada udarila po ruci uhvatila je i počela da zavrće ruku.


Radnik suda svjedočio u korist sudije


Svjedok Haris Ćeman je je rekao da je bio na radnom mjestu gdje je i kancelarija Stanišić. Kazao je da je čuo djevojku i momka koji su ušli u kancelariju, a da ih je sudija smirivala i pojasnila da još nije stigao zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.


Kaže da je Vidak sve vrijeme negodovala, obraćala se naredbodavnim tonom i da je zalupila vratima.


Ćeman je potvrdio riječi Stanišić da je Prpa priznao krivicu i prihvatio odgovornost i da ga je zanimala kazna. Dodao je da je Prpa bio kulturan, korektan i da se zahvalio.


Onda je, kako je kazao, počela galama u hodniku, te da je izašao i vidio, i poslije saznao da se radi o majki i kćerki Oliveri i Sari Vidak, koje su negodovale i da ih sudija sasluša, jer im je nanesena nepravda.


Olivera Vidak je, kako je kazao, bila bučna i govorila da se sve dešava jer su srpske državljanke. Kaže da se sudiji obratila sa "sram vas bilo".


- Vidio sam da je Sara krenula ka sudiji i blokirala vrata kancelarije. Vidio sam da je odgurnula sudiju, da ju je uhvatila za ruku. Policajac je reagovao i uhvatio za ramena, a ja sam stao između njih. Sudija je ušla u kancelariju - rekao je Ćeman.


Sudija je, kako je ispričao, izašla iz kancelarije vidno uznemirena i rekla policajcu da je napadnuta.


Na pitanje advokata Ranka Šćekića da li je vidio povrede na ruci sudije, Ćeman je kazao da je vidio crvenilo, te da je poslije vidio da joj je ukazana pomoć u Domu zdravlja.


Sara Vidak je optužena da je 14. avgusta oko podneva u prostorijama Suda za prekršaje u Kotoru napala Stanišić, te da je sudija zadobila laku tjelesnu povredu.


Sudija tvrdi da je Vidak fizički napala nezadovoljna epilogom prekršajnog postupka protiv njenog momka Stevana Prpe.


Vidak i njena porodica tvrde da to nije tačno, već da je sudija ta koja je bila neprijatna prema njoj i prva je napala.


Osumnjičenoj Vidak je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva. Sud je odbio i jemstvo od 10.000 eura, koje je ponuđeo da bi se Vidak branila sa slobode.

 

(Telegraf/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!