ČIJE SU RUKE PRLJAVE

Ko je taj kandidat SNSD-a za kojeg se priča da je umiješan u ubistvo Davida Dragičevića?!

Front31.08.18, 19:06h

Ko je taj kandidat SNSD-a za kojeg se priča da je umiješan u ubistvo Davida Dragičevića?!
Nastavljaju se prepucavanja između SNSD-a i Saveza za promjene, a nakon saopćenja iz Dodikove stranke, stigao je novi odgovor iz SZP-a

 

 

Odgovarajući na saopćenje SNSD-a u kojem se navodi da "Savez za promjene planira plasiranje priče o umiješanosti članova njihovih porodica u slučaj stradanja Davida Dragičevića", iz SZP-a je stiglo reagiranje u kome se navodi sljedeće:


"Plašili ste narod dolaskom 40 britanskih agenata, pa se Milorad Dodik sa britanskim ambasadorom Edvardom Fergusonom dogovorio da ipak nisu u pitanju agenti.


Plašili ste narod kolonama od 150.000 izbjeglica, pa su se nadležne institucije ipak dogovorile da ih nema više od par hiljada.


Svake sedmice pokušavate da uplašite narod nekom novom izmišljenom opasnošću i svakog dana ućutkujete medije koji vam se ne sviđaju, roditelje koji traže pravdu i svakoga ko misli svojom glavom - navodi se u saopćenju.


Stvaranjem takve atmosfere stalnog straha, etiketiranja, podjela i linča direktno ste odgovorni za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića. A činjenica da ni pet mjeseci poslije ne znamo ko je ubio Davida Dragičevića, dok vaši ljudi u institucijama blokiraju čak i javne rasprave o tom slučaju, govori toliko mnogo o vama da mi ne moramo ništa ni reći.


Ali, kad već tražite, mi nećemo biti "suzdržani" poput vas, pa budite slobodni da narodu odgovorite na pitanje koje se samo nameće iz vašeg saopćenja: Ko je to osoba za koju se priča da je umiješana u ubistvo Davida Dragičevića, a kandidat je SNSD-a na predstojećim izborima?", navodi se u saopćenju SZP-a.


Podsjećamo, iz SNSD-a je u ranijem saopćenju istaknuto da ova stranka "raspolaže pouzdanim informacijama da se u cilju vođenja najprimitivnije kampanje i diskreditacije njenih kandidata za srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Republike Srpske od strane tzv. Saveza za promjene i njihovih medijskih egzekutora planira plasiranje priče o umiješanosti članova njihovih porodica u slučaj stradanja Davida Dragičevića".


Također, navedeno je i sljedeće:


"Naznake za ovakvu prljavu kampanju nedavno je dala i opskurna „Rikošet produkcija“ iz Srbije na društvenim mrežama, gdje se ova laž i plasira u medijski prostor Republike Srpske i Srbije. Svakodnevni pozivi na linč sa Trga Krajine i stvaranje incidentne atmosfere govore u prilog postojanja scenarija da se u završnici kampanje, prije izborne ćutnje, gnusnim lažima pokuša uticati na glasače i time bar malo popravi katastrofalan izborni rejting saraj-čaršijske koalicije koja se naziva i Savez za promjene.


SNSD poziva javnost da ne pristane i osudi ovakav, do sada neviđen primitivizam i orkestriranu prljavštinu obilato pomognutu sredstvima iz stranih ambasada, a nadležno tužilaštvo da što prije rasvijetli slučaj kako bi prestala njegova zloupotreba u političke svrhe.

 
Vjerujemo da će narod Republike Srpske one, koji su u nedostatku bilo kakvog političkog programa sve karte stavili na laž i podmetanja, sedmog oktobra poslati na mjesto koje zaslužuju a to je politička istorija", navedeno je u saopćenju SNSD-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!