Upućen dopis Tužilaštvu

Ko prijeti smrću predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i drugim sudijama?!

Hronika31.08.18, 16:22h

Ko prijeti smrću predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i drugim sudijama?!
U saopćenju Suda BiH naglašava se da je ovim krivičnim djelom ugrožena ne samo lična sigurnost nositelja pravosudnih funkcija kao pojedinaca, nego i ukupna sigurnosna situacija koja se reflektira na kompletno pravosuđe

 

 

 

Sud Bosne i Hercegovine uputio je danas dopis Tužilaštvu BiH zbog prijetnji smrću koje su u julu i augustu upućene predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i drugim sucima i rukovodiocima pravosudnih institucija na državnom nivou.

 

U dopisu je izražena zabrinutost zbog činjenice da ovo krivično djelo još uvijek nije rasvijetljeno, iako je od njegovoga počinjenja prošlo više od mjesec dana.

 

U saopćenju Suda BiH naglašava se da je ovim krivičnim djelom ugrožena ne samo lična sigurnost nositelja pravosudnih funkcija kao pojedinaca, nego i ukupna sigurnosna situacija koja se reflektira na kompletno pravosuđe.

 

U tom smislu, u dopisu se navodi da je neophodno okolnosti predmetnoga slučaja konačno rasvijetliti kako bi se otkrio i sankcionirao počinitelj tog krivičnog djela i da bi se ponovo uspostavilo sigurno i stabilno okruženje za neometano funkcioniranje pravosuđa.

 

Od Tužilaštva BiH je zatraženo da Sudu dostavi informaciju u kojoj fazi istrage  je predmet koji je u Tužilaštvu otvoren povodom inkriminiranoga događaja, rečeno je u saopćenju Suda BiH.

 

(FENA/ad)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!