Samo zahvaljuje Bogu što je Čoli dao dobro zdravlje

On je Zdravku Čoliću napisao sve hitove, a nije dobio ni dinara: 'Zvao sam ga na koncert, ali nije se odazvao...'

Showbizz31.08.18, 14:10h

On je Zdravku Čoliću napisao sve hitove, a nije dobio ni dinara: 'Zvao sam ga na koncert, ali nije se odazvao...'
Za Zdravka Čolića sam napisao 20-30 pjesama, od kojih je svaka druga postala hit: "Pjevam danju, pjevam noću", "April u Beogradu", "Kristina", "Mađarica", "Malo pojačaj radio", "Ti si mi u krvi", "Produži dalje", "Ruška", podsjeća Kovač

 

Pjesme Kornelija Kovača proslavile se Dadu Topića, Mikija Jevremovića, Nedu Ukraden, Biseru Veletanlić, Lepu Brenu, ali je najviše sarađivao sa Zdavkom Čolićem koji mu, kako je otkrio, nije platio nijednu pjesmu.

 

"Za Zdravka Čolića sam napisao 20-30 pjesama, od kojih je svaka druga postala hit: "Pjevam danju, pjevam noću", "April u Beogradu", "Kristina", "Mađarica", "Malo pojačaj radio", "Ti si mi u krvi", "Produži dalje", "Ruška"... Nikada od njega nisam dobio ni dinara. Moja zarada je od autorskih prava. I dan-danas se zahvaljujem Bogu što je dao Čoliću dobro zdravlje, jer sve što on izvodi vodi se kroz evidenciju Saveza kompozitora. Žao mi je što više nismo u kontaktu. Pozvao sam ga prije dvije godine preko njegove sekretarice, pošto njegov broj nemam, da na mom koncertu u Narodnom pozorištu otpjeva jednu pjesmu po svom izboru, ali se nije odazvao. Poslao je buket od 75 ruža i flašu pića. Vjerovatno je osjetio da to nije bilo u redu jer je sto puta ranije govorio da će se uvijek odazvati pozivu Kemala Montena, Korenelija Kovača i Gorana Bregovića.  

 

Kornelije Kovač

Kornelije Kovač

 

"Zdravka sam upoznao dok je bio pjevač u Ambasadorima. Sjećam se, bio je mlad, znao je da se ponaša, pjevački je bio odličan, imao je pristojan opseg. On se u Korni grupi nije inatio u smislu ne sviđa mi se ovo, pjevao bih ovako... Sve što sam ja napisao, on je pjevao", rekao je Kornelije. 

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!