SARADNJA RAIFFEISEN BANKE I EBRD

Od sada povoljniji stambeni krediti za građane BiH pri kupovini nekretnina uz hipoteku

Biznis Klub30.08.18, 10:02h

Od sada povoljniji stambeni krediti za građane BiH pri kupovini nekretnina uz hipoteku
Raiffeisen banka i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su Ugovor o kreditnoj liniji za finansiranje stambenih jedinica uz hipoteku

 

- Rješavanje stambenog pitanja je jedna od značajnijih stvari u životu svakog pojedinca pri čemu uslovi finansiranja predstavljaju važan parametar ukoliko se kupovina vrši iz sredstava kredita. Obzirom da našu ponudu nastojimo prilagoditi potrebama i očekivanjima naših klijenata, izuzetno me raduje nastavak dugogodišnje saradnje s EBRD-om koja će nam omogućiti da klijentima ponudimo optimalno rješenje kada su u pitanju stambeni krediti - izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke. 


Raiffeisen banka i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su Ugovor o kreditnoj liniji za finansiranje stambenih jedinica uz hipoteku. Kredit u iznosu od 10 miliona eura predstavlja podršku radu Raiffeisen banke te će omogućiti povoljnije uslove kada je riječ o stambenom kreditiranju fizičkih lica.   


- Potpisivanje ugovora s Raiffeisen bankom će nam omogućiti da našem partneru od povjerenja obezbijedimo dugoročno finansiranje koje će podržati rast portfolia stambenih kredita. Naša kreditna linija ujedno predstavlja potvrdu poslovne strategije Raiffeisena da, u zajedničkom interesu, proširi svoj angažman u ovom sektoru. Očekujemo da će domaćinstva u Bosni i Hercegovini imati korist od veće dostupnosti hipotekarnih kredita, a također ovo će imati i pozitivan utjecaj na domaću građevinsku industriju s pozitivnim efektima na širu privredu - izjavio je Ian Brown, šef EBRD Ureda za Bosnu i Hercegovinu. 


Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava kompanije i privrede u njihovom napretku. Posluje na tri kontinenta, u 36 ekonomija, a aktivnosti EBRD-a tiču se desetina poslovnih sektora koji trebaju zadovoljiti precizan i jasan set kriterija. 


Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji.  


Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 99 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu. 


Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE. 


Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen, navodi se u saopštenju Korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću Raiffeisen BANK.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!