Radončić na tribinama u Srebreniku i Brčkom

Neka se Srbija i Kosovo dogovaraju, ali niko ne može uzeti ni jedan milimetar teritorije naše BiH!

Front30.08.18, 08:07h

Neka se Srbija i Kosovo dogovaraju, ali niko ne može uzeti ni jedan milimetar teritorije naše BiH!
- Imam jasnu poruku u ime bh. patriota, i za pojedine analitičare i za neke diplomate: Niko ne može računati da bilo kada i pod bilo kojim uslovima i lažnim opravdanjima može uzeti jedan jedini milimetar teritorije naše Bosne i Hercegovine – poručio je Radončić

 

Neka se Srbija i Kosovo dogovaraju, ali niko ne može uzeti ni jedan milimetar teritorije naše BiH!


Nakon prepunih dvorana u Sarajevu, Tuzli, Brezi, Mostaru, Kaknju, Varešu, Travniku, Hadžićima, Visokom i Zenici, sinoć su i dvorane u Srebreniku i Brčkom bile tijesne za sve koji su htjeli prisustvovati unutarstranačkim tribinama SBB-a. 

 

Dobrobit regiona


Predsjednik SBB-a prokomentirao je da je ovo pokazatelj kako se narodu vratila nada da u SBB-u i vladi nacionalnog jedinstva koju Radončić promovira jeste izlaz iz feudalnog i kolonijalnog stanja ka Evropskoj uniji, NATO-u i zaustavljanju masovnog iseljavanja mladih.


Radončić je rekao da vlast koja traje već 28 godina i traži još osam novih treba otići sa scene i da taj kvazimonarhistički naum treba demokratski zaustaviti 7. oktobra. On se osvrnuo i na pojedine regionalne teme, u čiji kontekst pojedini analitičari sada dovode i teritorijalni status naše zemlje.


- Ne zanimaju nas priče o razgraničenju Kosova i Srbije. Želimo da se taj proces okonča mirno, uspješno i na dobrobit cijelog regiona. Naravno, čujemo različite verzije, od toga da se radi o uobičajenoj korekciji granice do njenog mijenjanja. Mi smo apsolutno protiv mijenjanja granica u Evropi. Imam jasnu poruku u ime bh. patriota, i za pojedine analitičare i za neke diplomate: Niko ne može računati da bilo kada i pod bilo kojim uslovima i lažnim opravdanjima može uzeti jedan jedini milimetar teritorije naše Bosne i Hercegovine – poručio je Radončić.


Siguran u sebe


Praćen općim odobravanjem prisutnih, Radončić je naglasio da se on uopće ne brine o tome koga će Srbi i Hrvati izabrati za svoje predstavnike u Predsjedništvu BiH, jer je apsolutno siguran u sebe, svoje znanje, svoj narod, institucije i pozitivan ekonomski program čiji lider treba biti buduće Predsjedništvo BiH.


Inače, u Srebreniku su još govorili Jakub Ibrahimović, predsjednik OO SBB-a Srebrenik, Zlatan Muratović, ministar obrazovanja i nauke u Vladi TK, i Bahrudin Hadžiefendić, predsjednik KO SBB-a TK, a u Brčkom Ina Pamukčić, predsjednica SBB-a Brčko.

 

(Avaz/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!