Užas u Hrvatskoj

Jednogodišnja beba se utopila u kanti vode: 'Čula sam vrisku u dvorištu i vidjela majku kako drži mrtvu curicu'

Hronika28.08.18, 15:14h

Jednogodišnja beba se utopila u kanti vode: 'Čula sam vrisku u dvorištu i vidjela majku kako drži mrtvu curicu'
Majka s djetetom u naručju otrčala je do komšija koji su odmah nazvali hitnu pomoć i dijete pokušali reanimirati. Bilo je uzalud

 

- Djeca su se igrala u dvorištu i odjednom se začula neka vriska, mislila sam da ih je pas napal. Došla sam tamo i imala što vidjeti, majka je malenu curicu držala u rukama - ispričala je za Podravski.hr susjeda koja je svjedočila strašnoj tragediji u Kuzmincu u Hrvatskoj.

 

Podsjetimo, jednogodišnja beba utopila se danas u kanti vode (na slici).

 

Dvoje djece nesretne podravske porodice igralo se u kući i u jednom je trenutku malena curica upala u 15-litarsku kantu vode. Roditelja nije bilo pokraj njih.

 

"Dijete je tokom igre u prostoriji obiteljske kuće pomaknulo poklopac kante, izgubilo ravnotežu, palo u kantu glavom u vodu i utopilo se", saopćila je jutros koprivnička policija.

 

Majka s djetetom u naručju otrčala je do komšija Bačanijevih koji su odmah nazvali hitnu pomoć i dijete pokušali reanimirati. Bilo je uzalud. Ljekari hitne pomoći brzo su stigli u malo podravsko selo, ali samo kako bi ustanovili smrt utapanjem, piše Podravski.hr.

 

Roditelji su u teškom šoku i danas nisu bili kod kuće. Malena curica koja je nedavno napunila godinu dana bila im je drugo dijete.

 

Bio je to nesretan slučaj, kažu u Policijskoj upravi, i napominju kako tu nema elemenata kaznenog djela. No, izvještaj su svejedno proslijedili Županijskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Podravski.hr/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!