VELIKA OČEKIVANJA OD NOVOG RUKOVODSTVA

Promjene u menadžmentu KONZUM-a Sarajevo: Na čelo dolazi dosadašnji direktor KLAS-a, ali to nije sve...

Biznis Klub28.08.18, 14:15h

Promjene u menadžmentu KONZUM-a Sarajevo: Na čelo dolazi dosadašnji direktor KLAS-a, ali to nije sve...
Promjene u menadžmentu Konzuma d.o.o. Sarajevo: dosadašnji direktor Tomislav Bagić i dvoje izvršnih direktora vraćaju se u Hrvatsku, a novi direktor postaje Nihad Imširović

 


Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i zamjenica izvanrednog povjerenika Irena Weber danas su u Konzumu d.o.o. Sarajevo održali niz sastanaka s menadžmentom ove Agrokorove kompanije, na kojima su prezentirali promjene u menadžmentu Konzuma u Bosni i Hercegovini usmjerene na daljnje jačanje i razvoj poslovanja.


Dosadašnji direktor Konzuma Tomislav Bagić i izvršni direktori Tomislav Primorac i Kristina Alebić u dogovoru s izvanrednom upravom vraćaju se u Hrvatsku na nova radna mjesta unutar sustava Agrokor, a novi direktor postaje Nihad Imširović.


Nihad Imširović je na jučer održanoj sjednici Nadzornog odbora Konzuma imenovan u Upravu, a po završetku primopredaje poslova postat će službeno i novi direktor kompanije. U daljnjem razvoju i unaprjeđenju poslovanja Konzuma u Bosni i Hercegovini izvanrednu upravu i novog direktora će savjetovati Teo Vujčić, kojeg je za ove poslove angažirala izvanredna uprava Agrokora.


Povodom promjena u menadžmentu Konzuma u Bosni i Hercegovini izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško je rekao:


- Prije svega zahvaljujem Tomislavu Bagiću i njegovom timu na predanom radu i očuvanju poslovanja Konzuma u BiH tijekom najveće krize sustava Agrokor i postupka izvanredne uprave. Nakon postizanja nagodbe vjerovnika Agrokora u operativnim kompanijama nastavljamo s unaprjeđivanjem poslovanja, što uključuje i rotacije menadžera unutar sustava sa svrhom jačanja menadžmenta u svim kompanijama. Kolege Tomislav Bagić, Tomislav Primorac i kolegica Kristina Alebić tako se vraćaju u Hrvatsku na druga radna mjesta unutar Agrokora, na kojima će uvjeren sam kao i do sada u Konzumu značajno doprinijeti poboljšanju poslovanja. Konzum Bosna i Hercegovina velik je i značajan poslodavaci gospodarski subjekt koji je partner brojnim dobavljačima te poslovanje ove kompanije želimo  osnažiti i dalje razvijati. Dosadašnja uprava u tom je smislu odradila odličan posao u izuzetno teškim uvjetima, a od novog direktora Nihada Imširovića očekujemo da veliko znanje i iskustvo koje ima stavi u službu daljnjeg razvoja Konzuma, za što postoji prostor i potencijal.


Izvanredni povjerenik Fabris Peruško i zamjenica izvanrednog povjerenika Irena Weber će se zajedno s dosadašnjom i novom upravom Konzuma u Bosni i Hercegovini danas sastati i s predstavnicima najvećih Konzumovih dobavljača, s kojima će razgovarati o dosadašnjoj i budućoj suradnji.

 

nihad-imsirovic


O novom direktoru Konzuma d.o.o. Sarajevo...

Nihad Imširović u Konzum dolazi s pozicije direktora društva Klas d.d., Sarajevo na kojoj je zaposlen od 2016. godine. Riječ je o menadžeru koji već bio zaposlen u Agrokorovim kompanijama u Bosni i Hercegovini.


Od 2012. do 2016. godine bio je direktor Zvijezde d.o.o. Sarajevo, a u razdoblju od 2007. do  2012. godine bio je na poziciji direktora sektora veleprodaje i logistike u Konzumu d.o.o. Sarajevo.  


Prije toga je menadžerske poslove obavljao i u  Sarajevskoj pivari d.d. Sarajevo, gdje je bio izvršni direktor prodaje.


Nihad Imširović  je završio Ekonomski fakultet Sarajevo, Univerzitet Sarajevo smjer Međunarodni i unutrašnji marketing. Dugogodišnjim radom i profesionalnim iskustvom u maloprodaji i segmentu robe široke potrošnje (FMCG) svakako će dati kvalitetan doprinos daljnjem poslovanju i razvoju Konzuma u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopštenju KONZUM-a d.o.o. Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
  Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!