Kantonalni sud u Sarajevu

Almir Ejubović, optužen za smrt tri djevojke, tvrdi da nije kriv za nesreću

Hronika28.08.18, 10:31h

Almir Ejubović, optužen za smrt tri djevojke, tvrdi da nije kriv za nesreću
Dvadesetogodišnji Ejubović se tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnim posljedicama više osoba

 

Almir Ejubović danas se u Kantonalnom sudu u Sarajevu izjasnio da nije kriv za nesreću na autoputu A-1, u kojoj su poginule tri djevojke. 

 

Ejubović se izjasnio o krivici po optužnici koju je Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo početkom ovog mjeseca. 

 

- S obzirom da se optuženi izjasnio da nije kriv, sada je po Zakonu o krivičnom postupku FBiH procedura da se spis dostavlja sudskom vijeću od troje sudija koji će u roku od 30. dana zakazati početak glavnog pretresa - kazao je Feni Senad Pizović, punomoćnik porodice nastradale djevojke Ajle Ibrice

 

Dvadesetogodišnji Ejubović se tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnim posljedicama više osoba. 

 

Nesreća, u kojoj su poginule tri djevojke, dogodila se 29. juna kada se Ejubović vozeći BMW zabio u metalni stub i zaštitnu ogradu na autoputu A-1 u mjestu Butile. Policijski uviđaj potvrdio je kako je Ejubović upravljao BMW-om koji nije bio registrovan, a na njemu su bile registarske tablice koje ne pripadaju tom automobilu.

 

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!