Zmaj igra sve bolje

Prosinečki poslao poruku Izetu Hajroviću: On dobro igra, pozorno ću ga pratiti, možda će biti pozvan već...

Sport27.08.18, 19:15h

Prosinečki poslao poruku Izetu Hajroviću: On dobro igra, pozorno ću ga pratiti, možda će biti pozvan već...
Upravo je Izet Hajrović poslao Bosnu i Hercegovinu na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine svojim pogotkom u Žilini protiv Slovačke. Ušao je umjesto Zvjezdana Misimovića i zabio u prvom kontaktu s loptom, velemajstorski s 25 metara

 

Izet Hajrović u kratkom je vremenu postao jedan od ključnih igrača Dinama. Momak osebujnih odjevnih kombinacija i prokleto dobar fudbaler dobio je ogromno povjerenje trenera Nenada Bjelice i osvojio srca navijača Modrih.  

 

Danas se bez Hajre ne može zamisliti udarna ekipa Dinama. Njegov je doprinos u ovosezonskim evropskim izdanjima plavog društva ogroman. Zabio je prvi, onaj toliko bitan “otvarajući” pogodak protiv Hapoela u Maksimiru, još je dva puta asistirao, izjednačio na 2:2 u revanšu, a u prvoj utakmici s Young Boysima, u Bernu, bio je igrač utakmice, još pamtimo onu genijalnu asistenciju za Oršića.

 

Ide mu, definitivno mu ide u plavom dresu, u evropskim utakmicama ima dva pogotka i tri asistencije, u Zagrebu je oživio karijeru, koja je zapela u Werderu, primarno zbog teške povrede.

 

Ipak, Robert Prosinečki, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, nije ga pozvao za predstojeće utakmice protiv Sjeverne Irske (8. septembra) i Austrije (11. septembra).

 

Kad smo Hajrovića prije Dinamova puta u Bern pitali je li razočaran što nije dobio poziv za reprezentaciju, kazao je:

 

- Nisam razočaran, na meni je da dobro igram i da se nametnem pa će selektor onda odlučiti hoće li me pozvati. Sada sam koncentrisan na Dinamo i na naš put prema Ligi prvaka - rekao je Hajrović.

 

Stvarno je bio koncentrisan, u Bernu je protiv Young Boysa bio, uz Zagorca i Oršića, Dinamov junak, najbolji igrač. Jučer su kolege sa Jutarnjeg razgovarali s Velikim Žutim i pitali ga zašto nije u reprezentaciju pozvao Hajrovića, koji tako dobro igra u Dinamu.

 

- Izet Hajrović vjerojatno će uskoro biti u reprezentaciji BiH. On sada dobro igra, sigurno je da ću ga pozorno pratiti i razmišljati o njemu. Ipak, on praktički nije igrao dvije godine, ali sad se vratio i stvarno je dobar u Dinamu. Hajrović je već bio u reprezentaciji BiH, a ja ću ga, kao što sam kazao, pratiti. Ne da je samo u fokusu nego je u širem krugu. Za ove ga dvije utakmice nisam zvao, ali definitivno razmišljam o njemu, možda će biti pozvan već za sljedeći reprezentativni ciklus - kazao je Robert Prosinečki.

 

Eto, selektor BiH poslao je poruku Hajroviću koja ga može činiti optimistom kad je riječ o povratku u nacionalnu vrstu. Ako nastavi s ovakvim prezentacijama u plavom dresu, onda će odijevati i dres s “ljiljanima”. Veliki Žuti zna odabrati prave igrače, budite sigurni.

 

Inače, upravo je Izet Hajrović poslao Bosnu i Hercegovinu na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine svojim pogotkom u Žilini protiv Slovačke. Ušao je umjesto Zvjezdana Misimovića i zabio u prvom kontaktu s loptom, velemajstorski s 25 metara. Tada je s Edinom Džekom bio heroj. Nakon toga se reprezentativno ugasio, a sad ga je Dinamo vratio u život, vjerojatno opet i u reprezentaciju.

 

 

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!