Solidarnost sa kolegom

Mirno okupljanje novinara u Sarajevu zbog sve češćih napada

Hronika27.08.18, 15:45h

Mirno okupljanje novinara u Sarajevu zbog sve češćih napada
Kako su tokom najave skupa naveli novinari gotovo svih medija u BiH, napad na Kovačevića je samo jedan od mnogobrojnih ataka na novinare i novinarsku profesiju posljednjih mjeseci, čime im se prijetnjom i udarom na život onemogućava da rade

 

Na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu sutra s početkom u 12 sati bit će održano mirno okupljanje novinara zbog sve češćih napada na novinare u BiH. Povod okupljanja u glavnom bh. gradu je sinoćnji napad na novinara BNTV Vladimira Kovačevića u Banjoj Luci.

 

No, kako su tokom najave skupa naveli novinari gotovo svih medija u BiH, napad na Kovačevića je samo jedan od mnogobrojnih ataka na novinare i novinarsku profesiju posljednjih mjeseci, čime im se prijetnjom i udarom na život onemogućava da rade. Alarmantno je, ukazuju novinari da nakon napada na njih nema „uspješno okončanih istraga“, a nema ni adekvatnih kazni i sankcija koje jesu propisane zakonom, ali zakon se u ovakvim slučajevima očigledno ne provodi.

 

Takav ambijent, pogoduje i stvara prilike za nove napade na novinare i od njih pravi mete. Stoga, novinari bh. medija pozivaju nadležne da se ozbiljno pozabave istragom o napadu na kolegu Kovačevića, ali i da učine sve da do ovakvih situacija nikada više ne dođe.

 

 

 

(Patria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!