Nakon što je Vladimir Kovačević pretučen u Banjaluci

Društvo novinara BiH: Napad na bilo kojeg novinara je napad na sve nas!

Hronika27.08.18, 10:18h

Društvo novinara BiH: Napad na bilo kojeg novinara je napad na sve nas!
Upravni odbor Društva novinara BiH također smatra da je krajnje vrijeme za zajedničku akciju svih novinara u BiH, odnosno da se sva udruženja, sindikati, ali i pojedinci udruže u naporu da se zaustavi taj trend, dok ne bude kasno

 

Brutalno premlaćivanje novinara BN TV Vladimira Kovačevića u Banjoj Luci, nažalost, samo je posljednji u nizu teških napada na predstavnike medija u BiH u posljednjih par mjeseci, navodi se u saopćenju Upravnog odbora Društva novinara Bosne i Hercegovine.  

 

Na potezu su, ističu, institucije za provođenje zakona, od čije akciji ovisi da li će napadi na novinare postati društveno prihvatljivo ponašanje, a novinarska profesija najopasnija u BiH. 

 

Upravni odbor Društva novinara BiH također smatra da je krajnje vrijeme za zajedničku akciju svih novinara u BiH, odnosno da se sva udruženja, sindikati, ali i pojedinci udruže u naporu da se zaustavi taj trend, dok ne bude kasno, saopćeno je iz tog društva.  

 

- Moramo shvatiti da je napad na bilo kojeg novinara u BiH ujedno napad na sve nas i da je potrebno više međusobne solidarnosti i podrške, jer smo svi prije svega novinari na istom zadatku - kazali su iz Društva.  

 

Ne prejudicirajući rezultate istrage, pozvali su političke elite na odgovorno ponašanje prema medijima u predizborno vrijeme i upozorili ih da poruke mržnje koje su upućene prema pojedinim medijima mogu za rezultat imati napade kakav je ovaj posljednji na Kovačevića.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!