FOTO/ Iz općine se pohvalili događajem

U selu u BiH osvanuo spomenik u obliku Velike Hrvatske

Front26.08.18, 19:11h

U selu u BiH osvanuo spomenik u obliku Velike Hrvatske
Svećenik Knezović, koji je i idejni začetnik spomenika, prošle se godine na malonogometnom turniru u Širokom Brijegu fotografirao s ekipom Crne legije koja je osvojila turnir. Dječaci su nosili crne majice s natpisom Crna legija i ušivenim grbom na kojemu je prvo polje bilo bijele boje

 

U malom selu u BiH, Broćancu kod Posušja, prije otprilike dvije sedmice postavljen je spomenik posvećen poginulima za hrvatsku slobodu. I to ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o spomeniku koji je u obliku jedne od verzija Velike Hrvatske.

 

Spomenik je inače izrađen po nacrtu fra Marija Knezovića, a napravio ga je kipar Grgo Mikulić.

 

Otvoren je povodom tradicionalnog okupljanja Širića i Knezovića u Broćancu i nakon svečane svete mise koju je fra Knezović predvodio. Spomenik je na svečanosti i blagoslovljen, a iz općine Posušje su se kasnije pohvalili ovim događajem na svojim službenim stranicama, očito ne vidjevši ništa sporno u svemu.

 

Svećenik se fotografirao s ekipom Crne legije

 

Inače, svećenik Knezović, koji je i idejni začetnik spomenika, prošle se godine na malonogometnom turniru u Širokom Brijegu fotografirao s ekipom Crne legije koja je osvojila turnir. Dječaci su nosili crne majice s natpisom Crna legija i ušivenim grbom na kojemu je prvo polje bilo bijele boje.

 

Nazivom i izgledom očito se aludiralo na istoimenu elitnu ustašku jedinicu iz Drugog svjetskog rata, no svećenik koji evidentno ne vidi problem u tome, sa smješkom se fotografirao s tako odjevenim dječacima.

 

 

(Telegram.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!