ZBOG NOVOG ZAKONA

'Prevareni smo, idemo opet u velike proteste': Demobilisani borci nakon sastanka u Sarajevu poručili i vlasti i opoziciji...

Hronika25.08.18, 17:24h

'Prevareni smo, idemo opet u velike proteste': Demobilisani borci nakon sastanka u Sarajevu poručili i vlasti i opoziciji...
Dvadesetak predstavnika populacije demobilisanih boraca okupili su se danas u Sarajevu u kampu kako bi donijeli odluke o tome šta i kako dalje u kontekstu njihovih zahtjeva prema vlastima u FBiH

 


U Sarajevu je završen sastanak demobilisanih boraca, na kojem su odlučili o daljim koracima.


Kako javlja reporterka N1, Aleksandra Tolj, demobilisani borci su zatražili sazivanje hitnih sjednica oba Doma Parlamenta BiH, gdje će se isključivo raspravljati o amandmanima boraca. Ako do toga ne dođe - najavili su velike proteste za 5. septembar.


Oni su na današnjem sastanku izrazili veliko nezadovoljstvo radom vladajućih u Parlamentu FBiH, ali i opozicijom, te su poručili: "Prevareni smo".


Podsjećamo, dvadesetak predstavnika populacije demobilisanih boraca okupili su se danas u Sarajevu u kampu kako bi donijeli odluke o tome šta i kako dalje u kontekstu njihovih zahtjeva prema vlastima u FBiH.


Sastanak je sazvan budući da ni na posljednjoj sjednici Zajednička komisija za usaglašavanje Zakona o demobilisanim borcima nije pronašla rješenje. 


Predstavnici Zajedničke komisije nakon posljednjeg sastanka u Mostaru odlučili su da Zakon ide na ponovnu doradu u Vladu FBiH.


Jasenko Tufekčić, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH i član parlamentarne Komisije za usaglašavanje teksta Zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica je obećao demobilisanim borcima da će Zakon biti usvojen u obliku u kojem oni zahtjevaju, te da će se to desiti najkasnije do 1. septembra.


Sastanak je održan u boračkom Kampu u Alipašinoj ulici u Sarajevu.

 

(N1/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!