PREDSJEDNIK NERMIN NIKŠIĆ OBRATIO SE KANDIDATIMA

SDP zvanično predstavio strategiju za oktobarske izbore: Novi plan, novi slogan, ali jedna stvar ostaje (uvijek) ista...

Front25.08.18, 15:32h

SDP zvanično predstavio strategiju za oktobarske izbore: Novi plan, novi slogan, ali jedna stvar ostaje (uvijek) ista...
Više od 300 kandidata SDP-a iz cijele BiH imalo je priliku čuti plan izborne kampanje i ciljeve SDP-a na ovogodišnjim općim izborima

 


Na Strateškom planiranju Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine održanom u Sarajevu, između ostalog, predstavljen je zvanični partijski slogan pred naredne izbore „Zemlja za sve nas“. 


Navedeno je kako SDP u izbore ulazi sa istom politikom multietničke države Bosne i Hercegovine, države kojoj stabilnost može obezbijediti program kakav je sažet u ovom sloganu. 


Više od 300 kandidata SDP-a iz cijele BiH imalo je priliku čuti plan izborne kampanje i ciljeve SDP-a na ovogodišnjim općim izborima. 


Na Strateškom planiranju je naglašeno kako se uključivanje velikog broja građana, članova i stručnjaka u izradu Plana 10 pokazao kao odličan potez. To dokazuje i činjenica da ostale političke partije građanima nisu ponudila konkretna rješenja za njihove probleme, osim onih koja su bazirana na populističkoj retorici. Rečeno je kako će SDP nastaviti svoj izborni put graditi na pozitivnim vrijednostima koje zastupa, ali da neće bježati ni od gorke istine o trenutnom stanju u BiH. 

 

sdp-izbori-strategija-2


Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u svom govoru kandidatima napomenuo je da se građani moraju podsjetiti kako vlast predvođena SDA i HDZ za četiri godine nije uradila ništa. 


„Za četiri godine nisu napravili ni metar autoputa. Recite im da je SDP za tri godine napravio 60 kilometara autoputa. Neka znaju da ćemo u narednih šest godina napraviti najmanje 100 kilometara i završiti Koridor 5C. Po cijenu da opet izgubimo vlast. Podsjetimo ih da je SDP za tri godine podigao penzije za 10 posto. Ovi u Federaciji BiH za četiri godine nisu ni pola od toga, a još su donijeli zakon kojim su ukrali pola penzije svakom budućem penzioneru. Sramota je da su penzije u FBiH, a pogotovo u RS-u, na ovako niskom nivou. Recite im da će SDP u naredne četiri godine to sve popraviti i da ćemo penzije ponovo dići najmanje za 10 posto.


Recite građanima da je SDP usvojio Zakon o oduzimanju nezakonito stečene imovine i Zakon o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala. Oba ova zakona trenutna vlast blokira i ne želi primjeniti. Prenesite im da ćemo u iduće četiri godine provesti ove zakone. Oduzet će se stotine miliona KM nezakonito stečene imovine, a Federacija BiH će dobiti USKOK koji će konačno početi hapsiti i kažnjavati one koji nas nekažnjeno pljačkaju već skoro 30 godina.


Slobodno im obećajte da SDP ima plan da donese Zakon o minimalnoj plati, jer želimo povećati plate svih radnika u BiH. Imamo plan i kako da rasteretimo privredu da može zaposliti naše ljude kako ne bi bježali u Njemačku i kako bi imali plate od kojih mogu dostojanstveno živjeti. Recite im da imamo plan kako obnoviti škole, obdaništa i fakultete u BiH, kako svima osigurati da imaju osnovni paket zdravstvene zaštite i to besplatno, kako povećati standard ljekara i zadržati ih u BiH...


Zakunimo se i sebi i njima da ćemo graditi sistem i našu zemlju po mjeri svih. Neka naša Bosna i Hercegovina zaista postane zemlja u kojoj se zna red. Zemlja u kojoj zakon vrijedi isto za sve. Isto i za bogatog  i za siromašnog. Isto za Bošnjaka, isto za Hrvata isto za Srbina, isto za sve Ostale“, naveo je Nikšić.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!