FOTO/ Tribina SBB-a u Tuzli

U oktobru je referendum - hoće li BiH sa Radončićem ići evropskim putem ili će sa SDA Erdoganovim...

Front25.08.18, 08:56h

U oktobru je referendum - hoće li BiH sa Radončićem ići evropskim putem ili će sa SDA Erdoganovim...
Makronov zakon, vlada nacionalnog jedinstva, uspješna priča i snažno liderstvo, koje se neće pretvarati u svađe, koje odgovaraju samo Dodiku ili Čoviću i dokazuju da BiH, tobože, nije moguća, bit će kičma nove politike u BiH, rekao je Radončić

 

 

Savez za bolju budućnost sinoć je u Tuzli održao unutarstranačku tribinu, a  skupu su se, osim predsjednika Fahrudina Radončića, obratili i Adi Selman, Amela Mehmedović i Bahrudin Hadžiefendić.

 

Radončić je poručio da SBB želi da ljudima nudi ekonomske programe, nacionalni program ujedinjenja Bošnjaka, koji nije ni na čiju štetu.

 

- Želimo da trasiramo precizan proevropski i prozapadni put za naš narod i državu i niko nas neće uvući u zamku prljave izborne kampanje, čiji je osnovni cilj da obeshrabri volju glasača i smanji izlaznost na birališta 7. oktobra.

 

sbb-tuzla-tribina

 

Također, činjenica da je SDA trećeg bajramskog dana organizirala tribinu gdje ni njeni članovi, koji su morali doći, jer im se prijetilo otkazom na poslu, nisu vjerovali Izetbegoviću i Džaferoviću, pokazuje u kojoj se panici od realnog gubitka izbora taj dezorijentirani dvojac nalazi – rekao je Radončić, saopćeno je iz SBB-a.

 

Bošnjaci, također, kazao je predsjednik SBB-a, zaslužuju predsjednika koji će posjetiti sve evropske i svjetske zapadne destinacije, "jer su Izetbegovića ignorirali svi zapadni lideri, a to po Bošnjake uopće nije bilo dobro".

 

- Bošnjaci moraju postati ozbiljan regionalni politički faktor, a ne da budu vazali neoosmanske politike i da okreću leđa svojim zapadnim saveznicima. Kao član Predsjedništva, siguran sam da mogu pokrenuti investicijske procese i dovesti velike investitore, a kao Bošnjak i musliman, sigurno neću potrošiti svoj mandat, kao što ih je Izetbegović trošio, a da ne riješim pitanje ugovora između države i naše Islamske zajednice.

 

Makronov zakon, vlada nacionalnog jedinstva, uspješna priča i snažno liderstvo, koje se neće pretvarati u svađe, koje odgovaraju samo Dodiku ili Čoviću i dokazuju da BiH, tobože, nije moguća, bit će kičma nove politike u BiH. Bošnjaci trebaju disati punim plućima, bez straha od montiranih procesa i zloupotrebe državnih službi, a suživot tri naroda jeste moguć i mi smo snaga koja će očuvati stabilnosti BiH – kazao je Radončić, dodaje se, između istalog, u saopćenju SBBBiH.

 

fahrudin-radoncic-tuzla

 

Skup je, kako se navodi, završen porukom "da ovo nisu obični izbori – ovo je referendum da li će BiH sa SBB-om i Radončićem ići evropskim putem ili će sa SDA i Džaferovićem otići s Erdoanom i radikalnom autokratijom".

 

- I skup u Živinicama bio je izuzetno dobro posjećen, a i ovom prilikom SBB je potencirao da će kampanja ove stranke biti programska, ali da se neće dozvoljavati propagandnoj mašini Bakira Izetbegovića da izvrće historijske činjenice, zaglupljuje vlastiti narod, zastrašuje građane i da jedna uska grupa ljudi koja je uzurpirala tu stranku, nastoji da provodi dugogodišnji teror nad narodom - kaže se u saopćenju SBB-a.

 

(FENA/Foto: Avaz.ba/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još