Trebaju mu amputirati nogu, a nema zdravstveno osiguranje

Vozač Hitne pomoći spriječio samoubistvo Sarajlije: Ostavio oproštajno pismo i oko zdrave noge zamotao novac...

Hronika21.08.18, 18:57h

Vozač Hitne pomoći spriječio samoubistvo Sarajlije: Ostavio oproštajno pismo i oko zdrave noge zamotao novac...
On dodaje da je muškarac koji je pokušao samoubistvo na mostu ostavio oproštajno pismo i još neke stvari da bi se znalo o kome je riječ

 

Vozač Hitne pomoći fočanskog Doma zdravlja Miljan Pavlović spriječio je šezdesetdevetogodišnjeg Sarajliju S. V. da se ubije skokom sa mosta u rijeku Drinu, potvrđeno je za Srnu u Domu zdravlja, prenose mediji.

 

Pavlović je primijetio muškarca koji je jednom nogom prekoračio ogradu namjeravajući da se baci u rijeku sinoć oko 23.30 sati kada je vozilom Hitne pomoći prelazio preko Južnog mosta slobode na ulazu u Foču.

 

"Zaustavio sam vozilo i viknuo: sačekajte, dotrčao sam do njega, uhvatio ga za ruke. Tada je naišao momak sa biciklom i pomogao mi da ga vratimo preko ograde na trotoar", rekao je Pavlović novinarima.

 

miljan-pavlovic

Miljan Pavlović

 

Muškarac je odbijao da krene u Dom zdravlja, ali ga je Pavlović, sa policajacima koji su u međuvremenu stigli, ubijedio da krene.

 

Dežurni ljekar u Hitnoj pomoći Igor Kapetanov rekao je novinarima da je veoma tužna i potresna životna priča Sarajlije porijeklom iz Foče.

 

"To je životna drama koja traje niz godina i koja je ovim činom dostigla vrhunac. Teško je bolestan, noga treba da mu se amputira, kaže da nema nikoga, živi u Sarajevu, a nema ni zdravstveno osiguranje i da je došao u svoj grad, budući da je porijeklom Fočak, da se ubije gdje su mu i roditelji sahranjeni", kaže Kapetanov.

 

On dodaje da je muškarac koji je pokušao samoubistvo na mostu ostavio oproštajno pismo i još neke stvari da bi se znalo o kome je riječ.

 

"Posebno me je dirnulo što je oko zdrave noge zamotao novac, da bi, kada ga nađu, mogli da ga sahrane", kaže Kapetanov.

 

Nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja, S.V. je prevezen u Univerzitetsku bolnicu Foča.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!