BLIŽE SE IZBORI, POPUŠTA I PREDSJEDNIK RS-A

Pola miliona za otkrivanje ubice Davida Dragičevića, Dodik spreman da odriješi kesu: Raspisaću novčanu nagradu!

Hronika21.08.18, 15:46h

Pola miliona za otkrivanje ubice Davida Dragičevića, Dodik spreman da odriješi kesu: Raspisaću novčanu nagradu!
- Postoji spremnost, da vidimo, može bilo koja institucija. Spremni smo da damo 500.000 KM za svaku relevantnu informaciju koja nas dovodi do rješenja. Spreman sam da to uradim, poručio je predsjednik RS-a

 

 

Milorad Dodik komentarisao je slučaj smrti Davida Dragičevića na press konferenciji u Banjaluci - rekavši da to pitanje treba da ide na adresu tužilaštva, a ne na njegovo lično ime i insitucije predsjednika RS, prenosi N1.


Rekao je da je spreman i da raspiše novčanu nagradu za informacije koje bi dovele do rješenja slučaja.


- Tužilaštvo mora dati odgovor. Ni predsjedni, ni Vlada, ni policija. To je pitanje za tužilaštvo. Imate dovoljno podataka, pitajte tužioca, ne Milorada Dodika - kazao je. 


- Spremni smo da raspišemo novčanu nagradu za sve one koji dostave informacije. Republika Srpska nema ništa s tim. Ne može dati odgovor. Da li jeste ili nije pojedinac neki - to treba da učine tužioci - rekao je Dodik.


- Postoji spremnost, da vidimo, može bilo koja institucija. Spremni smo da damo 500.000 KM za svaku relevantnu informaciju koja nas dovodi do rješenja. Spreman sam da to uradim, poručio je predsjednik RS-a. 


Podsjećamo, protesti zbog smrti Davida Dragičevića u Banjaluci traju već 150 dana. Davor Dragičević, otac stradalog Davida Dragičevića rekao je da će 5. oktobra otkriti "imena ubica i egzekutora njegovog sina".

 

(N1/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!