uputio telegram saučešća

Izetbegović: Annanova ljudska osobina da prizna grešku olakšala put do istine o Srebrenici

Front19.08.18, 17:58h

Izetbegović: Annanova ljudska osobina da prizna grešku olakšala put do istine o Srebrenici
Izetbegović je podsjetio da je Kofi Annan koji, prema riječima generalnog sekretara Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa u mnogo čemu simbolizira UN, "svjedočio i bio učesnik najtežih propusta i grešaka UN-a koje su dovele do genocida u Srebrenici"

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je uime Predsjedništva BiH i lično ime telegram saučešća porodici Kofija Annana. 

 

Izetbegović je podsjetio da je Kofi Annan koji, prema riječima generalnog sekretara Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa u mnogo čemu simbolizira UN, "svjedočio i bio učesnik najtežih propusta i grešaka UN-a koje su dovele do genocida u Srebrenici". 

 

- Njegova ljudska osobina da prizna grešku i da se za istu izvine olakšala je put traženja istine za žrtve genocida i njihove porodice, koja je potvrđena presudama međunarodnih krivičnih sudova - ističe se u telegramu saučešća, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(FENA/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!