foto/ mrlja na derbiju

'Horde zla' napravili štetu stadionu Grbavica: Polomljene stolice, zaštitna ograda, slijede krivične prijave

Hronika16.08.18, 15:28h

'Horde zla' napravili štetu stadionu Grbavica: Polomljene stolice, zaštitna ograda, slijede krivične prijave
- Organizacija derbija i igra fudbalera obje ekipe bili su na zavidnom nivou, a mrlju na susret bacilo je ponašanje nekoliko navijača gostujuće ekipe

 


Utakmicu između Željezničara i Sarajeva koja je okončana rezultatom 2:2, sinoć je na Grbavici pratilo nešto više od 10.000 gledalaca. FK Željezničar danas je uputio saopćenje o oštećenjima na gostujućem sektoru na kojem su bili smješteni navijači FK Sarajevo.

 

- Organizacija derbija i igra fudbalera obje ekipe bili su na zavidnom nivou, a mrlju na susret bacilo je ponašanje nekoliko navijača gostujuće ekipe. Naime, nakon utakmice FK Željezničar izvršio inspekciju gostujućeg sektora i uvidio sljedeća oštećenja:

 

- Polomljeno je 26 stolica;

- Uništeni su dijelovi toaleta u sektorima B5 i B6;

zeljo-2

zeljo-1

 

- Polomljena zaštitna ograda;

zeljo-4

- Oštećena zaštitna mreža koja je sprječavala ubacivanje pirotehničkih sredstava u teren.

 

FK Željezničar će zajedno sa nadležnim organima izvršiti analizu video materijala koji se odnosi na gostujući sektor B5 i B6 sjeverne tribine te će protiv NN lica pokrenuti odgovarajuće postupke. Nakon procjene štete, FK Željezničar će gostujućem klubu dostaviti zahtjev za nadoknadu štete -  saopćili su iz Željezničara.

 

(Foto: FK Željezničar/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!