pozitivna energija

Skaka i Purivatra se družili s učesnicima SFF-a na stanici Trebevičke žičare: Sarajevo do TOP evropske destinacije

Hronika16.08.18, 14:52h

Skaka i Purivatra se družili s učesnicima SFF-a na stanici Trebevičke žičare: Sarajevo do TOP evropske destinacije
Organiziranjem prijema, dodao je, želi zahvaliti ljudima koji su vrijedno i energično radili na organizaciji i predstavljanju Sarajeva te dodao da je također Uprava Grada Sarajeva pokrenula niz projekata, kako bi se obogatila turistička ponuda tog grada

 

Sarajevo Film Festival (SFF) čini glavni grad Bosne i Hercegovine vrlo ponosnim i želim da svi posjetioci ponesu najljepše uspomene iz Sarajeva - kazao je danas gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka na dolaznoj stanici Trebevičke žičare gdje je sa direktorom SFF-a Mirsadom Purivatrom organizirao prijem za učesnike Festivala.    

 

Naglasio je da je SFF najbolji festival u Bosni i Hercegovini, ali i jedan od najboljih u Evropi. 

 

- SFF ćemo morati početi jasnije i kvalitetnije 'mjeriti' kako bi uvidjeli šta znači jedan ovakav festival za Sarajevo i turističke potencijale, i što je najvažnije, da uvidimo kako da pozicioniramo Sarajevo na mapu evropskih top destinacija - kazao je gradonačelnik Skaka. 

 

Organiziranjem prijema, dodao je, želi zahvaliti ljudima koji su vrijedno i energično radili na organizaciji i predstavljanju Sarajeva te dodao da je također Uprava Grada Sarajeva pokrenula niz projekata, kako bi se obogatila turistička ponuda tog grada. 

 

Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra stava je da je ovogodišnji Festival najbolji do sada te da je Sarajevo zaista postalo mjesto okupljanja filmske industrije cijele regije. 

 

- Vidjeli smo jednu takvu pozitivnu energiju na ulicama Sarajeva koju su stvorili i građani Sarajeva i brojni gosti, što pokazuje da ovaj grad ima ogromni potencijal i da ga svi vole - kazao je Purivatra. 

 

Ipak, smatra da se mnogo toga još može uraditi, ali da su organizacijski svi uposlenici SFF-a realizirali posao najbolje što su mogli. 

 

Purivatra je zaključio da je 2018. godina izuzetno značajna, jer je Grad Sarajevo ponovo prihvatio Festival, što znači da ga podržava finansijski i logistički.

 

(FENA/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!