Isplivala zastrašujuća prepiska

'Reci da je legalno, zamaži joj oči... Mala ima 12 godina, majka joj je samohrana': Evo kako mame djevojčice na FB-u

Hronika16.08.18, 10:13h

'Reci da je legalno, zamaži joj oči... Mala ima 12 godina, majka joj je samohrana':  Evo kako mame djevojčice na FB-u
Nakon objelodanjivanja prepiske, grupa “Foto-modeli” kao i profili organizatora potencijalnog vrbovanja maloljetnica ugašeni su, a policija je pokrenula istragu

 

Policija je pokrenula istragu o konkursu koji je objavljen na Facebooku, a u kojem Slavica S. i Jovan B. kao organizatori prevare pokušavaju da vrbuju maloljetne djevojčice.

 

Naime, u Facebook grupu “Foto-modeli” sa lažnog profila pod imenom Mila Nešić prije nekoliko dana napisano je da se “traže djevojčice uzrasta do 14 godina za posao foto-modela u Austriji”. Izvjesna je u objavi zainteresovane roditelje pozvala da se jave privatnom porukom.

 

Međutim, ubrzo je u javnost isplivala prepiska Jovana B. i Slavice S., za koje se vjeruje da su organizatori ove prevare. Sudeći po prepisci, neko se javio organizatoru i poslao mu fotografiju maloljetnice, koju je on poslao Slavici.

 

slavica-jovan-maloljetnica

 

- Mala ima 12 godina, majka joj je samohrana. Dao sam joj tvoj broj javiće ti se na Viber. Reci joj da je legalna agencija za dječije foto-modele, ostalo ću ja da završim - napisao je Jovan B. Slavici S. uz fotografiju maloljetnice.

 

Ona ga je zatim u daljoj prepisci pitala: "Da li je to Verica iz Bara koja joj se javila", na šta je uslijedio njegov odgovor:

 

- Da, Slavice, iz Bara je, samo joj reci da je legalan posao i zamaži joj nešto oči - odgovor je ovog starijeg muškarca.

 

slavica-jovan-maloljetnica-1

 

Ovi prevaranti sarađivali su na taj način da steknu povjerenje roditelja maloljetnica, tako što ukoliko nasjednu na njihovu prevaru, Slavica im preko Vibera ulije povjerenje kao ženska osoba.

 

Prema saznanjima "Blica", nakon objelodanjivanja prepiske, grupa “Foto-modeli” kao i profili organizatora potencijalnog vrbovanja maloljetnica ugašeni su, a policija je pokrenula istragu. Ovim slučajem bavi se Odjeljenje za visokotehnološki kriminal koji će detaljnom analizom prepiski između osumnjičenih, kao i sa potencijalnim žrtvama, utvrditi elemente ovog krivičnog djela.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!