U prostoru nekadašnjeg Filmskog studija Jagomir

Sve spremno za prve projekcije: Počela prodaja karata za Drive in Kino 'Dolly Bell'

Kultura13.08.18, 15:33h

Sve spremno za prve projekcije: Počela prodaja karata za Drive in Kino 'Dolly Bell'
Fillmski centar Sarajevo upravo završava renoviranje prve faze ovoga dosada gotovo napuštenog prostora u centru grada i vrši posljednje pripreme da sve bude spremno za prve kino projekcije u Drive in Kinu koje je dobilo ime po čuvenom filmu iz povijesti bosansko-hercegovačke kinematografije „Sjećaš li se Dolly Bell“

 

Ulaznice za Drive in Kino „Dolly Bell“  već se nalaze u prodaji putem online platforme, ali i na svim prodajnim mjestima Kupikartu.ba. Cijena karte 10 KM po automobilu i bez obzira na broj posjetilaca u njemu

 

Naredni vikend,nakon Sarajevo Film Festivala, donosi  produžetak filmskih uzbuđenja u glavnom gradu BiH. Drive in kino „Dolly Bell“ otvara se 18. (subota) i 19. augusta ove godine u prostoru nekadašnjeg Filmskog studija Jagomir. 

 

Fillmski centar Sarajevo upravo završava renoviranje prve faze ovoga dosada gotovo napuštenog prostora u centru grada i vrši posljednje pripreme da sve bude spremno za prve kino projekcije u Drive in Kinu koje je dobilo ime po čuvenom filmu iz povijesti bosansko-hercegovačke kinematografije „Sjećaš li se Dolly Bell“.

 

Upravo sa ovim filmom koji pripada Filmskom centru Sarajevu bit će svečano otvoreno ovo kino na otvorenom. Tako za otvaranje Filmski centar Sarajevo prikazuje digitalno restauiranu kopiju ovoga filma, koja je urađena u suradnji sa Venecijanskim filmskim festivalom, gdje je ovaj film davne 1981. godine dobio „Zlatnog lava“.

 

Narednu noć bit će prikazivana također digitalno restauirana verzija drugog kultnog filma iz kataloga Filmskog centra Sarajevo „Valter brani Sarajevo“, nastalog 1973. godine i koje do današnjeg dana svaki put iznova oduševljava publiku u BiH, regiji ali i čitavom svijetu. 

 

Filmovi će biti prikazivani na velikom Air Screen platnu dimenzija 8 X 4 metra i uz modreno ozvučenje i scenu. Time će za publiku biti osiguran vrhunski užitak gledanja filma iz automobila ali i za sve druge koji žele da budu dio ovoga velikog događaja na otvorenom.

 

Sam događaj, osim prikazivanja ovih filmova, bit će u znaku i zabavnog programa uz specijalne goste, koji će počinjati dva sata prije projekcije filmova. Kapije Drive in kina bit će otvarana u 19h, dok će projekcije filmova počnjati u 21h.

 

Ulaznice za Drive in Kino „Dolly Bell“  već se nalaze u prodaji putem online platforme, ali i na svim prodajnim mjestima Kupikartu.ba. Cijena karte 10 KM po automobilu i bez obzira na broj posjetilaca u njemu. Pojedinačna karta za one koji  su bez vozila iznosi 5 KM.

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook