ŠTA SE DESILO TOKOM NOĆI

Misterija samoubistva Aleksandre (20): 'Tog dana smo kupovale kostime, radovala se ljetovanju, zašto je skočila s mosta?!'

Hronika09.08.18, 11:11h

Misterija samoubistva Aleksandre (20): 'Tog dana smo kupovale kostime, radovala se ljetovanju, zašto je skočila s mosta?!'
Kako saznaje “Blic”, Aleksandru je iz centra grada taksista dovezao do autobuske stanice u blizini mosta. Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je taksista na saslušanju rekao da ništa nije odavalo da će djevojka učiniti sebi nažao, kao i da je taj vikend imao dosta vožnji na toj relaciji

 

 

Rodbina i prijatelji opraštali su se u Novom Sadu u muku i nevjerici od Aleksandre Božić (20), koja je skočivši s Mosta slobode oduzela sebi život. Svi su se samo pitali jedno - zašto?


Kako je Blic pisao, Aleksandra je nestala u noći između petka i subote, a prema riječima očevidaca, djevojka koja je odgovarala njenom opisu skočila je sa Mosta slobode oko dva sata poslije ponoći. Nakon dvodnevne pretrage Dunava, pripadnici specijalnih ronilačkih jedinica Žandarmerije pronašli su u nedjelju oko 19 sati Aleksandrino tijelo u vodi u Petrovaradinu kod Udruženja ribolovaca “Šaran”.


Aleksandrina majka Ivana kroz plač dodaje da je Aleksandra bila vesela djevojka puna života, koja sigurno ne bi sebi naudila.


- Tog dana smo otišli da uplatimo ljetovanje u Egiptu i cijelo popodne smo tražili kupaće kostime po gradu i polako se pripremale za put. Nijednog trenutka nisam primijetila da je moja ćerka bila neraspoložena. Pa, ko bi planirao letovanje i istog dana se ubio? - pita se snuždena majka.


Priča nam i da su oni jedna skladna porodica koja nikada nije imala tajne među sobom.


- Istina da sam se razvela od Aleksandrinog i Lukinog oca, ali nema tu nikakvih svađa. Oni tatu redovno posjećuju, u kontaktu su i svi se dobro slažemo bez obzira na to što smo rastavljeni. Ne možemo jednostavno da shvatimo šta ju je nagnalo na to da se ubije - priča Aleksandrina majka za Blic.


Kaže da je bila uvijek nasmijana i jaka djevojka koja je čvrsto stajala na zemlji, koja je prošle godine upisala srpsku književnost na Filozofskom fakultetu, a prije samo mjesec dana položila je i prijemni za Fakultet tehničkih nauka - Odsjek saobraćaj i transport.


- Evo i na časove vožnje je išla i nedavno smo razgovarali o tome koliko bi joj trebalo novca da kupi neki polovan automobil, pa je čak i gledala neke oglase i raspitivala se za cijene. Jednostavno, slomljeni smo i ne znamo zašto je to uradila - kaže Aleksandrina majka.


Priča i da do posljednjeg trenutka nije željela da povjeruje u to da je Aleksandra djevojka koju je policija pronašla u Dunavu.


- Muž i njegov brat pozvani su da identifikuju tijelo i odmah su primijetili specifičnu tetovažu na ruci. Tada smo znali da je kraj, ali i dalje ne možemo da se pomirimo s tim da nema više naše Aleksandre - priča nam kroz plač majka Ivana.


Aleksandrin brat Luka (25) i dalje ne može da vjeruje da mu više nema sestre i kaže da ništa nije ukazivalo na to da je namjeravala sebi da oduzme život.


- Kobne večeri bili smo u kafiću u centru grada i svi smo bili raspoloženi. Pošto je bilo već oko dva sata poslije ponoći, Aleksandra je rekla da bi da ide kući, a nama se još ostajalo i rekli smo joj: važi, vidimo se. Kada sam stigao kući, vidio sam da je nema, ali nisam ništa posumnjao jer se dešavalo da kada zaglavimo u gradu, ona prespava kod drugarice. Međutim, majka me je ujutru probudila i pitala gdje je Aleksandra. Rekao sam joj da je vjerovatno kod drugarice i kada sam je pozvao i čuo da nije tamo, krenula je naša agonija - prisjeća se potreseno Luka.


Dodaje da se majka odmah uspaničila jer je na društvenim mrežama vidjela da je neka djevojka skočila sa mosta.


- Rekao sam joj da nema šanse da je to naša Aleksandra i počeo redom da pozivam prijatelje. Kada sam shvatio da nije ni sa kim od njih otišla kući, pomislili smo da postoji neki problem i prijavili slučaj policiji koja je krenula u potragu - priča Luka.


Kako saznaje “Blic”, Aleksandru je iz centra grada taksista dovezao do autobuske stanice u blizini mosta. Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da je taksista na saslušanju rekao da ništa nije odavalo da će djevojka učiniti sebi nažao, kao i da je taj vikend imao dosta vožnji na toj relaciji.


Igor Jurić: Veliki gubitak za društvo


Na tragediju zbog izgubljenog mladog života nije ostao nijem ni otac tragično ubijene Tijane Jurić, Igor, koji se bori za bezbjednost djece kroz Fondaciju, pružajući i roditeljima pomoć kada njihovi mališani iz različitih razloga odu od kuće ili nestanu.

 

- Kao društvo, izgubili smo još jednu bitku. Aleksandra se ipak neće vratiti kući. Mnogo me je pogodio ovaj gubitak i teško doživljavam činjenice da olako gubimo najvrjednije među nama. Porodici iskreno saučešće - napisao je Jurić na društevnim merežama.


Atipično ponašanje


Volonterka centra za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistava „Srce” Tanja Bokun kaže za “Blic” da je sudeći prema navodima rodbine Aleksandra imala potpuno atipično ponašanje za nekoga ko hoće da se ubije.


- Osobe koje o tome razmišljaju ne prave nikakve planove, čak ni za sutra, a kamoli da planiraju ljetovanje - priča nam Tanja Bokun.


Dodaje da se sve razlikuje od slučaja do slučaja, ali da takve osobe uvijek šalju neke znake, nekada pomalo suptilne pa govore da im je teško, a mnogi to ne znaju da protumače.


- Ponekad žele samo da stave do znanja da pate, žele da ljudi znaju da im je teško, a ne žele da umru. Okolina nekada to ne shvati pa govore “šta tebi fali”, “mlad si”, i slično što je pogrešno jer osoba koja želi da se ubije može to da protumači: “eto, i oni me ne razumiju”. Svašta može dovesti do tog čina i zato apelujem da se obrate stručnjacima. To mogu da urade i anonimno putem našeg sajta centarsrce.org ili na broj 0800-300-303 - kaže Bokun.


Cvijeće na Mostu slobode


Na mjestu odakle je prema riječima očevidaca skočila Aleksandra prijatelji su počeli da ostavljaju cvijeće, a od nje su počeli da se opraštaju i preko društvenih mreža, jer je njen Facebook profil pretvoren u memorijalni.

 

(Blic/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

 

 

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!