A NAPLAĆUJU I SJEDENJE NA TERASI

Vi mislite na Jadranu je skupo?! Pogledajte ovaj račun, dvije kafe i flaša vode - 84 KM!

Lifestyle08.08.18, 11:43h

Vi mislite na Jadranu je skupo?! Pogledajte ovaj račun, dvije kafe i flaša vode - 84 KM!
Kafana Lavena otvorena je još davne 1750. godine i ovo nije prvi put da se našla na meti gnjevnih posjetitelja. prije pet godina četvero gostiju moralo je platiti 95 eura za četiri kafe i jedan liker...

 

 

Šokovi koji domaći i strani gosti na hrvatskom Jadranu dožive kad u nekim restoranima i kafićima dobiju račun nisu ni blizu onome što doživljaju posjetitelji Venecije. Iako je opće poznato da je kafa na tamošnjem Trgu sv. Marka već odavno luksuz, ima ljudi koji to uvijek nauče na teži način, i ugostitelja koji to koriste.


Juan Carlos Bustamente, 62-godišnjak koji živi u Italiji naručio je dvije kafe (bez mlijeka) i jednu vodu od 2,5 decilitra i to sve platio 43 eura (iliti nešto više od 84 KM). Šokiranom cijenom, fotografiju je stavio na svoj Facebook, a njegovu objavu podijelilo je više od 10.000 korisnika, prenosi 24sata.hr.


Juan je očito pogriješio jer je sjeo na terasu za što većina talijanskih kafića dodatno naplaćuje, osobito ako se nalaze na nekoj glasovitoj lokaciji. Da je kafu popio za šankom, platio bi ju drastično manje tj. oko 2,60 KM, piše Telegraph.

 

racun-venecija

Venecijanska kafana Lavena otvorena je još davne 1750. godine i ovo nije prvi put da se našla na meti gnjevnih posjetitelja. prije pet godina četvero gostiju moralo je platiti 95 eura za četiri kafe i jedan liker.


Ocjene kafane ni na TripAdvisoru nisu sjajne, oko 25 posto korisnika dalo joj je lošu ocjenu.
 

- Nismo pogledali cijene, naručilo smo kafe i vodu za peteročlanu obitelj. To nas je koštalo 78 eura, a naplatili su nam još 11 eura za mlijeko za kafu i 9 eura za šoljicu mlijeka za dijete, piše korisnik stranice.


Nedavno su u Veneciji "nagrabusili" i japanski turisti. U jednom restoranu platili su 1100 eura (više od 2.151,00 KM) za platu pržene ribe, četiri odreska i bocu vina.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook