ANA BRNABIĆ OBJASNILA RAZLIKU IZMEĐU DVIJE DRŽAVE

Ja u Srbiji smijem da kažem da mi je deda Hrvat, a golman Hrvatske ne smije ni pomenuti srpsko porijeklo!

Front08.08.18, 10:28h

Ja u Srbiji smijem da kažem da mi je deda Hrvat, a golman Hrvatske ne smije ni pomenuti srpsko porijeklo!
- To pokazuje da je Srbija dovoljno otvorena i da je moguće u Srbiji da imate predsjednika Vlade čiji je deda bio Hrvat. Zamislite u Hrvatskoj da imate predsjednka Vlade koji ima bilo kakve veze sa Srbijom - navela je Brnabić

 

 

 

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da joj nije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi njihov državni vrh koji pokušava da "izokrene istinu".


Ona je to izjavila povodom reagovanja državnog vrha Hrvatske na govor Aleksandar Vučića u Bačkoj Palanci na obilježavanju godišnjice "Oluje".


- Nije mi najiskrenije jasno šta se to dešava u Hrvatskoj i šta radi hrvatski državni vrh. Pažljivo sam slušala Vučićev govor i ni u jednom trenutku nisam vidjela ništa problematično u njegovom govoru. Čini mi se da hrvatski državni vrh pokušava u potpunosti da izvrne istinu i proba da prikaže kako je crno bijelo i obrnuto, bielo crno - rekla je Brnabić.


Naglasila da od predsjednika Srbije Vučića nije čula nikakave fašističke izjave, ali da ih jeste čula u Glini, kada su tamo proslavljali "Oluju", prenosi B92.


U odgovoru na pitanja novinara, Brnabić je rekla da je njen deda bio Hrvat, a ne Srbin iz Hrvatske i da je pored te činjenice ona postala predsjednica Vlade Srbije.


- To pokazuje da je Srbija dovoljno otvorena i da je moguće u Srbiji da imate predsjednika Vlade čiji je deda bio Hrvat. Zamislite u Hrvatskoj da imate predsjednka Vlade koji ima bilo kakve veze sa Srbijom - navela je Brnabić.


Istakla je da, sa druge strane, u Hrvatskoj imamo situaciju da golman hrvatske reprezentacije ne smije ni da pomene da ima bilo kakvo srpsko porijeklo.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook