RAZMJENA PRED IZBORE

SDP dobio novog čana: Donedavno bio u Demokratskoj fronti pa promijenio mišljenje

Front07.08.18, 13:10h

SDP dobio novog čana: Donedavno bio u Demokratskoj fronti pa promijenio mišljenje
Članovi Socijaldemokratske partije BiH danas su na pres-konferenciji predstavili novo članstvo sa područja općine Ilidža

 

 

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo Damir Mašić saopćio je da je donedavni član DF-a Nedžad Tinjak ušao u redove SDP-a.

 

nedzad-tinjak3

 

Istakao je da je na Ilidži "vrlo kontroverzan načelnik koji je sklon donošenju zakonski vrlo upitnih odluka o čemu svjedoči nemali broj krivičnih i drugih prijava na Kantonalnom tužilaštvu i drugim instancama".

 

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Samir Avdić pozvao je novinare da nastave istraživanje o prevari građana na Stupu.

 

 - Također, tu je nezakonita izgradnja hotela na arheološkom lokalitetu na Butmiru. lokalitet je zaštićen, ali ilidžanska vlast gradi u zaštitnom pojasu nulte zone i došli su do petog sprata. Pozivam Federalno ministarstvo prostornog uređenja, koje ima ingerenciju da osigurava provedbu zaštitnih mjera na nacionalnim spomenicima, da to konačno i uradi, ali mi nemamo nikakvu reakciju od tog ministarstva - rekao je Avdić.

 

Također, iz SDP-a opominju i za parking izgrađen u koritu rijeke Željeznice zbog kojeg je protiv načelnika Ilidže Senaida Memića podnesena krivična prijava jer je dozvolio da se to gradi te protiv pravobranioca općine jer nije postupio po službenoj dužnosti.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!