POVODOM 'STOLICE ZA RS' U UN-U

Poruka Miloradu Dodiku: Bilo bi dobro da i ovo znate ako već poredite BiH, Republiku Srpsku i Kosovo...

Front04.08.18, 08:50h

Poruka Miloradu Dodiku: Bilo bi dobro da i ovo znate ako već poredite BiH, Republiku Srpsku i Kosovo...
Povodom izjave Milorada Dodika "ako Kosovo uđe u UN, i Republika Srpska će tražiti stolicu", javni odgovor stigao je iz Stranke za BiH

 

 

U odgovoru se navodi sljedeće:
 

Kada već pokušavate praviti paralelu u međunarodnim odnosima između Bosne i Hercegovine i Kosova, želim Vam poručiti da je Kosovo zatražilo međunarodno priznanje jer Kosovari nisu imali nikakva demokratska prava u Skupštini Srbije (bivše krnje Jugoslavije). Nisu imali pravo na demokratske izbore niti svoje predstavnike u Skupštini Srbije. 


Podsjećam Vas, to je bio razlog za njihovo otcjepljenje i međunarodno priznanje od strane većina država u svijetu. 


Za razliku od Kosovara, predstavnici srpskog naroda se nalaze u Parlamentarnoj Skupštini BiH,  imaju pravo na demokratske izbore, svoj maternji jezik, imaju predstavnike svog naroda u PS BiH i uz to se nalaze u međunarodno priznatoj i suverenoj državi Bosni i Hercegovini. 


Dobro bi bilo da ovo znate kako više nikada ne biste pravili bilo kakve paralele između Bosne i Hercegovine i Kosova, poručio je u svom kratkom odgovoru predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!