kreću restriktivne mjere

Od danas stroga policijska kontrola ulaska migranata u USK: 'Ne možemo više tolerisati ovakvu situaciju'

Hronika03.08.18, 14:42h

Od danas stroga policijska kontrola ulaska migranata u USK: 'Ne možemo više tolerisati ovakvu situaciju'
Svi ilegalni migranti koji se u Bihać i Veliku Kladušu budu uputili bez adekvatne dokumentacije, bit će vraćeni na mjesto polaska, najavljeno je danas na sastanku premijera USK-a Huseina Rošića i predstavnika gradova i općina s područja tog kantona

 

Policija u Unsko-sanskom kantonu (USK) od danas kreće s restriktivnim mjerama i kontrolama na tački provjere u Ključu. 

 

Svi ilegalni migranti koji se u Bihać i Veliku Kladušu budu uputili bez adekvatne dokumentacije, bit će vraćeni na mjesto polaska, najavljeno je danas na sastanku premijera USK-a Huseina Rošića i predstavnika gradova i općina s područja tog kantona. 

 

- Ne možemo više tolerisati ovakvu situaciju. Već od danas krećemo s restriktivnim mjerama i svim migrantima bez adekvatne dokumentacije, neće biti dopušten ulazak na područje USK. To moramo odmah uraditi, a nadamo se kako će do idućeg petka i Ministarstvo sigurnosti BiH napokon nešto konkretno poduzeti po pitanju privremene smještajne lokacije za migrante - rekao je premijer USK-a.  

 

Prema operativnim saznanjima, samo u Bihaću trenutno boravi više od pet hiljada migranata. 

 

 -Nažalost, to je i dalje samo naš problem. Neprestano se ponavljamo i apelujemo nadležnima, međutim nemamo ni odgovor, a kamoli željenu reakciju - ustvrdio je savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić.

 

Politički predstavnici USK-a su s aktuelnim stanjem upoznali i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, od kojeg također očekuju pomoć u narednoj sedmici.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook